Месното руло с яйце е вкусно и оригинално ястие, което може да се поднесе и на празнична маса.

Продукти: Пилешки гърди (обезкостени) и черен пилешки по 300-350 г; 6 яйца, 1 глава лук, 1 морков, 2 филии хляб, 2-3 скилидки чесън, 1 вр. копър, 1 суп. лъж. олио, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Черният дроб и филето се измиват и подсушават. Лукът и морковите - също.

Месото, дробът, морковът и лукът се смилат с месомелачка. Добавете хляба и пресования чесън. Копърът се нарязва на ситно.

Към получената пилешка кайма се добавят и яйцето и нарязаният копър. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.

Яйцата се сваряват, охлаждат се и се обелват.

Намазва се кексовата форма с мазнина и се прехвърля в нея половината от каймата.

Отгоре се редят сварените яйца. Покрива се с останалата кайма.

Намазва се отгоре с мазнина и се поставя в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40 минути.

Изважда се и се потапя за кратко формата в студена вода, за да се отдели от нея по-лесно рулото. Обърнете върху плоска чиния и сервирайте.