Пилешкото филе с гъби, покрито със сочна кашкавалена коричка и запечено в гюведже. Никой не може да остане равнодушен!

Продукти: 200 г пилешко филе, 150 г пресни гъби, 50 г твърд кашкавал, 1 глава лук, 1 суп. лъж. брашно, 20 мл сметана за готвене, 30 г масло, 4 суп. лъж. олио, сол на вкус

Приготвяне: Лукът ситно се нарязва. В тиган загрейте олиото и в него запържете леко лука.

Добавете пилешкото филе, нарязано на малки парчета. Задушавайте заедно с лука до полуготовност. Добавете гъбите, които също са нарязани. Запържете.

Добавете 1/2 чаша вода и задушавайте 15-20 минути до пълното изпаряване на водата. Подправете със сол. Поставете в керамична форма или стъклена форма.

В сух тиган се запържва малко брашно, добавя се сметана и с вилица или с тел се разбива до еднородна смес. Добавя се маслото и се във формата. Поръсва се с нарязани зелени подправки.

След това и с настърган кашкавал и се пече във фурната на 180 градуса за 10 минути, до коричка.