Националният борд по пчеларство в САЩ има фонд "Мениджмънт" в размер на 7 млн. долара годишно

16 април 2018
Пчеларство
0
5850
 

В условията на пазарна икономика никоя индустрия, включително пчеларството, не може да функционира ефективно, без да изучава търсенето и предлагането, напомня apiworld.ru. В Съединените щати информацията за пчеларството и пазара на мед се събира, обработва и публикува от федералните министерства и ведомства, както и от частни структури.

Департаментът по земеделие на САЩ публикува месечен бюлетин , с който предоставя подробна информация за ситуацията в пчеларството, държавни програми и финансиране като цяло, производството на мед от различни сортове и цените за тях, износ и внос на мед. При изготвянето на бюлетина се използват статистическите данни на Министерството на търговията, Статистическото бюро и Федералната служба за пазарни проучвания. Тази дейност се финансира от федералния бюджет (според американските медии това е около 0,5 милиона долара годишно).

В Националния борд за производство на мед има представители на всички основни сектори на пчеларската индустрия, които действат под егидата на Департамента по земеделие. 

Националният борд също публикува на своята интернет страница обзорни доклади за конюнктурата на пазара на мед в САЩ, както и важна информация за вноса и износа на мед. Има изграден и Фонд "Мениджмънт", който се формира от вноските на пчеларските ферми и е в размер на 15 цента на фунт продаден мед. Общият му размер за година възлиза на $ 7,0 милиона.

Списание "Bee Culture" например отчете следните данни за пазара на мед и восък в САЩ през декември 2016 г. и началото на 2017 г. в 7-те най-развити пчеларски  региони на САЩ. На снимката може да видите къде са те..

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Пчеларство
801
0

Пчелният восък с годините акумулира различни токсини - като тежки метали и пестициди, които оказват отрицателно влияние върху пчелите и качеството на пчелните продукти.

2142
0

Многогодишни наблюдения на Института по пчеларство показват, че пчелите от семейства, където гнездото е формирано преимуществено от стари тъмни пити, събират с 40-47 % мед по-малко,

4833
0

Затова и търпят много загуби - не знаят на какво да се осланят, как да се защитят и да търсят правата си, твърди зам.-председателят на Пчеларско сдружение Бургас Павлина Кесерджиева,

4680
0

Новата база трябва да бъде готова през април догодина. В село Масларево, община Полско Тръмбеш ще бъде изградена нова база на фабриката за преработка на мед и пчелни изделия,

3933
0

В черните пити обемът на меда е с 12 % по-малко, отколкото в светлите, което оказва значително влияние върху масата на новородените пчели. Пчелите, излюпени в килийки на стари пити,

Още от Фермер
108
0

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса. През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи.

3141
0

Белези за начало на беритба Отглеждането на грозде е само половината от работата на лозаря. Много важен момент е събирането на реколтата за производството на вино или сок.

8055
0

Понякога се случва плодовете на тиквичките и на краставиците да горчат. И двата зеленчука са от едно семейство, като за тях е характерно да натрупват горчиви вещества в плодовете,

1836
0

В момента късното зеле продължава да нараства и затова трябва да полагате добри грижи за растенията. Поддържайте почвата чиста от плевели. Ако има възможност, окопайте около растенията.

4482
0

„Агрион“ извършва безплатна оценка на земеделските парцели на всички желаещи Навлизането в есенния сезон раздвижи пазара на земеделска земя в България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ивет Лалова и Симоне Колио празнуват 5 години брак днес. По този повод лекоатлетката ни сподели в инстаграм снимка от сватбения им ден, към която добави и мило обяснение в любов. "Кълна се, че не мога да те обичам повече от сега, но все пак знам, че ще го направя утре", написа Лалова. Двойката е заедно от 2009 г., а на днешната дата през 2013 г.

След справка със страницата на Световната организация по здравеопазване на животните /World Organisation for Animal Health /OIE// от 19 септември т.г. за епизоотичната обстановка констатирахме, че изнесените към момента данни съвпадат с реалната обстановка, а именно - няма умъртвени животни, предприети са ограничителни мерки в рамките на три- и

Учителките, които преведоха деца през жп прелез при спуснати бариери и наближаващ влак, вече са глобени по Закона за движение по пътищата, а до дни ще получат и дисциплинарно наказание. Това каза директорката на училището Юлия Трионджиева, предава Даик. Случката от вчера стана известна, след като любител публикува клип на случилото се във Фейсбук.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа