Националният борд по пчеларство в САЩ има фонд "Мениджмънт" в размер на 7 млн. долара годишно

16 април 2018
Пчеларство
0
5337
 

В условията на пазарна икономика никоя индустрия, включително пчеларството, не може да функционира ефективно, без да изучава търсенето и предлагането, напомня apiworld.ru. В Съединените щати информацията за пчеларството и пазара на мед се събира, обработва и публикува от федералните министерства и ведомства, както и от частни структури.

Департаментът по земеделие на САЩ публикува месечен бюлетин , с който предоставя подробна информация за ситуацията в пчеларството, държавни програми и финансиране като цяло, производството на мед от различни сортове и цените за тях, износ и внос на мед. При изготвянето на бюлетина се използват статистическите данни на Министерството на търговията, Статистическото бюро и Федералната служба за пазарни проучвания. Тази дейност се финансира от федералния бюджет (според американските медии това е около 0,5 милиона долара годишно).

В Националния борд за производство на мед има представители на всички основни сектори на пчеларската индустрия, които действат под егидата на Департамента по земеделие. 

Националният борд също публикува на своята интернет страница обзорни доклади за конюнктурата на пазара на мед в САЩ, както и важна информация за вноса и износа на мед. Има изграден и Фонд "Мениджмънт", който се формира от вноските на пчеларските ферми и е в размер на 15 цента на фунт продаден мед. Общият му размер за година възлиза на $ 7,0 милиона.

Списание "Bee Culture" например отчете следните данни за пазара на мед и восък в САЩ през декември 2016 г. и началото на 2017 г. в 7-те най-развити пчеларски  региони на САЩ. На снимката може да видите къде са те..

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Пчеларство
12492
0

Предлагаме ви отговор от Mateev във форума на pchelari.com: Слага се цялата каша в един съд, като предварително се налива вода на дъното на съда - някъде около 10 сантиметра.

11223
0

От центрофугата медът изтича през специално кранче и преминавайки през цедка се събира в някакъв съд - кофа, тенджера или направо в съда за съхранение.

18225
0

Изваждането на меда е тежък, но приятен момент от работата на пчеларя. Това е наградата за добре свършената работа, казва доц. д-р Боян Първулов в книгата си "Уроци по пчеларство".

14544
0

Когато няма беритба, никога не трябва да се дава на пчелите храна през деня, а само вечер, всякога вътре в кошера и отгоре на рамките, напомнят от pchelar.net.

15552
0

Щом пчеларят забележи, че един кошер е нападнат от крадци, трябва да намали входа му, а ако нападателите не престанат да проникват вътре, въобще да го затвори, пише pchelar.net.

Още от Фермер
117
0

Със стадото ще се процедира така, както с всички останали стада, които са заразени. При положение, че всички животни са сложени на оборен режим и помежду им няма контакти, избива се само стадото,

396
0

Новата технология улеснява работата на операторите, като ликвидира проблема с несъвместимостта чрез обединяване на информацията от всички машини на едно място JCB пуска в действие нова версия на

63
0

Стремежът на Монсанто да запази продукта си за борба с плевелите на европейския пазар е изправен пред друго предизвикателство. Франция вече планира поетапно да прекрати действието на активната

36
0

„България е четвърта в ЕС по привлечени инвестиции по плана „Юнкер“. У нас има подписани споразумения за 423 млн. евро, които ще доведат до над 1 милиард и 700 милиона евро допълнителни инвестиции.

3357
0

Предвижда се нов ред за разпределяне на държавните и общински пасища, мери и ливади Диана Ванчева Министерство на земеделието, храните и горите стъпи смело на съвсем нова почва,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Италианският гранд „Милан” пристига у нас за двубой с „Левски” в чест на Георги Аспарухов-Гунди. Приятелската среща ще се играе на стадион „Васил Левски” на 11 август.  „Милан” е носител на 7 трофея от Шампионската лига. Освен това е 18-кратен шампион на и 5-кратен носител на Купата на Италия. Двубоят ще отбележи 75-ата годишнина от рождението на

Със стадото ще се процедира така, както с всички останали стада, които са заразени. При положение, че всички животни са сложени на оборен режим и помежду им няма контакти, избива се само стадото, което е заразено”, коментира пред Нова тв Янко Иванов, съветник на земеделския министър по ветеринарните въпроси. „Има опасност.

За първи път в България бе протезирано дете, родено без горни и долни крайници.  10-годишната Еля от Разград от пълен инвалид се превърна в момиче, което ходи напълно самостоятелно, пише, рисува, държи предмети и прави неща, абсолютно непосилни допреди няколко месеца за нея. Автор на това медицинско чудо е професорът по бионика и протезиране

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа