Утре - обсъждане на силно спорен вариант на наредба за изкуствените условия

16 април 2018
Агробизнес
0
5328
 

За 17 април беше предвидено представителите на браншовите организации от земеделието да се съберат, за да обсъждат нов проект на наредба за изкуствено създадените условия при кандидатстването по европейските фондове.

Първият вариант, който министерството на земеделието представи за обсъждане, беше остро разкритикуван от повечето организации в сектора.

Затова от началото на април браншовиците подготвят свои предложения за текстове за доказване на свързаност или умишлено разделяне на фирми с цел получаване на повече евросубсидии.

В първия проект за наредба като индикатори за изкуствени условия бяха посочени случаите, при които двама или повече кандидати са регистрирани или извършват дейност на един и същи адрес, ползват идентични офиси, споделят общи съоръжения.

По тази причина НАЗ, Института за агростратегии и иновации и други организации изпратиха мотиврани становища защо проектът е неосъществим и дори вреден.

От НАЗ настояват в наредбата да има точно определение на понятието "изкуствено създадени условия", като то бъде ясно разписано съобразно европейския регламент.

Настояват и за конкретни срокове, в които администрацията ще прави съответните проверки за наличие на изкуствени условия.

Утре се очакват конкретни предложения от всички браншове.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
3150
0

Това констатира онлайн изданието зерно онлайн. Според него страните от ЕС за седмицата от 9 юли до 15 юли са изнесли за трети страни 86 096 тона мека пшеница , което е 2,

630
0

Световно производство на рапица през 2018/19 MГ, според прогнозите на експерти от Oil World, може да достигне максималната стойност за последните четири сезона - 66,6 милиона тона, което е с 0,

612
0

Експертите на Oil World в последния си доклад увеличиха прогнозата за световното производство на соевобобови култури през 2018/19 MГ до 358.8 милиона тона, което е с 1.

540
0

Оранжерийните домати поевтиняха с 11,2% и се продават по 1,27 лв./ кг. на едро, сочат данни от седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

549
0

Във Франция кампанията за прибиране на реколтата се движи с бързи темпове, благодарение на благоприятните климатични условия. Различията в добивите все още са големи при нормално качество на зърното.

Още от Фермер
4266
0

Предлагаме ви отговор от Mateev във форума на pchelari.com: Слага се цялата каша в един съд, като предварително се налива вода на дъното на съда - някъде около 10 сантиметра.

3654
0

От центрофугата медът изтича през специално кранче и преминавайки през цедка се събира в някакъв съд - кофа, тенджера или направо в съда за съхранение.

7101
0

Сътрудници от Американската асоциация на диетолозите заявиха, че хората със слаби кръвоносни съдове и висок холестерол трябва да ядат боб. При повишено артериално налягане, бобът е просто незаменим.

3519
0

Изваждането на меда е тежък, но приятен момент от работата на пчеларя. Това е наградата за добре свършената работа, казва доц. д-р Боян Първулов в книгата си "Уроци по пчеларство".

5535
0

Да се опазят плодовете от болести и неприятели е една от най-важната грижа в овощната градина сега. Променливото време през изминалите месеци, а и обилните валежи в много райони на страната,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

- Муцка, да си боядисам косата червена за лятото? - Защо? - Иска ми се да направя нещо необичайно с главата си. - Прочети книга. *** Двама приятели си говорят и единият се оплаква: - Егати лятото, вчера съм запалил печката, ям диня и пия греяна ракия. *** Летен вопъл от Северна Македония: - Дайте друго име! Измрзнавме!

Болестта дошла от нелегален внос “Още около 115 животни трябва да бъдат евтаназирани в с. Шарково”, заяви във вторник шефът на Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол Николай Георгиев. “Екипите от Шарково и Крайново са били изтеглени. В Шарково е останал един обект, който не е довършен заради протести и барикади.

Руският президент обявен за победител в Хелзинки Западни политици и пресата нападнаха ожесточено Доналд Тръмп за срещата му с Путин и го обвиниха в предателство. Според бившия директор на ЦРУ Джон Бренън американският президент е извършил държавна измяна. “Ню Йорк дейли нюз” обвини Тръмп в предателство и публикува на първа страница илюстрация,

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа