Кучeтата порода далматин имат характерна разцветка на космената покривка: снежнобял цвят, обсипан с точки, чийто размер варира от 2 до 3 см, като на главата и крайниците точките са по-дребни. Новородените далматинчета са чисто бели. За появата на допълнителния цвят с форма на точки отговаря ген с късна експресия. Първите точки се появяват около 10-ия ден след раждането и се насищат като нюанс през следващите 20 дни. Основното точкуване е оформено окончателно около 50-60-дневна възраст, когато малките могат да бъдат отделени от майката. Носната гъба е със същия цвят като точките.

Любителите на кучета често отглеждат тази порода, но Уайли е особен представител на породата. Очарователното кученце, което живее в Денвър, Колорадо, веднага привлича вниманието към себе си благодарение на петното на на носа с форма на сърце.

Няма как да тръгна с него и да не ни обкръжи тълпа, казва стопанката на кученцето Лекси Смит. Той е очарователен и го знае.

Лекси обяснява, че като взели кученцето, точките му още не били окончателно оформени. След това започна да се оформя истинско сърце на нослето му.

Уайли блика от енергия и иска ди си играе с всичко и с всеки. Той веднага се хвърля да поздравява непознати хора.

И естествено всички веднага забелязват сърцето на нослето му и много му се радват, казва Лекси.

Уайли обича да играе с други кучета, да се разхожда и да тича. Любимият му филм естествено е "101 далматинци".

Уайли се е превърнал в истинска местна знаменитост и не само заради сърцето на нослето му, а защото е най-доброто куче на света, казва стопанката му.