На кои датски прасета не купират опашките?

14 април 2018
Животновъдство
0
13779
Няма снимка
Снимка: Fare well dock
 

Одит в датските свинеферми направи оценка на прилагането и ефективността на съществуващите методи за предотвратяване хапането на опашки, което позволява да се избегне стандартната процедура за купиране на опашките на свинете, съобщава Fare well dock.

Нововъведеният от правителството идентификатор за благополучие на животните е довел до това, че забележимо се е увеличил броят на свинете с некупирани опашки, когато месото им е предназначено за вътрешния пазар.

В същото време при големия процент живи животни и месо, които са били за експорт, не е постигнато увеличение на животните с некупирани опашки.

Сега властите разработват нови ръководства за прилагане в свиневъдната практика на оценка на риска, свързан с хапането на опашките.

Голямото количество 30-килограмови отбити прасета, предназначени за износ в други европейски страни, които искат да внасят само прасета с купирани опашки, са предизвикателство пред датското свиневъдство. Това налага промяна в практиката в датските свинеферми с маточно поголовие.

А почти половината от датските отбити прасета се изнасят за други страни от ЕС, така че местните свиневъди трябва да работят паралелно - да отглеждат прасета с опашки и с купирани опашки.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Животновъдство
3168
0

Заради мастит много юници не доживяват до края на първата лактация Разходите за лечение са от 170 до над 800 евро Д-р Петер Цигер Иновационна група "Млякото на Хесен" Една трета от кравите в

5247
0

Българската агенция по безопасност на храните констатира първично огнище на заболяването инфлуенца по птиците (грип) в промишлен животновъден обект за отглеждане на кокошки-носачки, намиращ се в с.

4824
0

Птицевъдите от Северозападна Европа, които отглеждат бройлери, вече не зареждат еднодневни пилета от люпилните, защото работят по иновативната концепция NestBorn.

2133
0

От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) припомнят, че в резултат на изследване на 28 овце от стопанство в село Вуково, община Бобошево, обл.

2997
0

Япония, Сингапур и ЮАР се присъединиха към Китай, Тайван, Филипините, Южна Корея, Мексико и Беларус са в списъка на трети страни, които спряха вноса на свинско месо от Белгия заради огнището на

Още от Фермер
81
0

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса. През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи.

747
0

Пчелният восък с годините акумулира различни токсини - като тежки метали и пестициди, които оказват отрицателно влияние върху пчелите и качеството на пчелните продукти.

2880
0

Белези за начало на беритба Отглеждането на грозде е само половината от работата на лозаря. Много важен момент е събирането на реколтата за производството на вино или сок.

7731
0

Понякога се случва плодовете на тиквичките и на краставиците да горчат. И двата зеленчука са от едно семейство, като за тях е характерно да натрупват горчиви вещества в плодовете,

1710
0

В момента късното зеле продължава да нараства и затова трябва да полагате добри грижи за растенията. Поддържайте почвата чиста от плевели. Ако има възможност, окопайте около растенията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Учителките, които преведоха деца през жп прелез при спуснати бариери и наближаващ влак, вече са глобени по Закона за движение по пътищата, а до дни ще получат и дисциплинарно наказание. Това каза директорката на училището Юлия Трионджиева, предава Даик. Случката от вчера стана известна, след като любител публикува клип на случилото се във Фейсбук.

Гимнастичките на България се отдадоха на заслужена почивка след изтощителното световно първенство.  Индивидуалните ни състезателките, както и момичетата от ансамбъла, са в Банско по покана на един от спонсорите на шампионата на планетата. Грациите отскочиха и до село Горно Драглище, където се забавляваха с народни песни и носии.

"Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да го преведем оттук. Мащабно и модерно строителство, имате възможност да видите как се строят модерни мостове с огромна височина. Тренираме за мостовете на "Хемус" и на автомагистрала "Кресна" - там мостовете ще бъдат още по-високи, екологичносъобразни".

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа