Сено+сочни фуражи+пресни джибри

13 април 2018
Домашна ферма
0
10512
Няма снимка
Все още няма достатъчно паша за кравите. Затова добавяйте сочни фуражи
1 2
 

Може да добавяте слама, царевичак, слънчогледови пити

Пролетта настъпи, но изхранването на кравите е още по-близко до зимните дажби. Зашото още няма добра паша.

Освен сено по 3-4 кг може да давате и фуражи с по-ниска хранителна стойнст: В дажбите на дойните крави сочните фуражи заемат около 40-50%

Дневно кравите могат да приемат от тях по 10-12 кг на 100 кг живо тегло. Може да им давате до 6-8 кг доброкачествен силаж, както и по 3-4 кг сенаж на 100 кг живо тегло.

Предлагаме ви и други сочни фуражи в следните количества на база 100 кг живо тегло:

8-10 кг кръмно цвекло;

4-6 кг захарно цвекло;

4-5 кг кг картофи;

2-4 кг моркови;

4-6 кг тикви;

5-8 кг пресни цвеклови резенки;

2-3 кг меласа;

5-6 кг глюкозена каша;

3-4 кг пивоварна каша.

В дажбите може да включите и 10 кг пресни джибри или 2,5-4 кг изсушени джибри.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Домашна ферма
5832
0

Хроничният стрес се отразява отрицателно на здравословното състояние, на дълголетието и на работоспособността на домашния кон. Постоянно повишеното нервно-психично напрежение напрежение,

3429
0

Първите 10-15 дни след отбиването са критични за зайчетата и не е случайно, че именно тогава смъртността е най-голяма,

2124
0

Здравето на козата зависи и от състоянието на копитата й. Но специалистите уточняват, че на състоянието им се отразяват и условията, при които се отглежда козата и изхранваните фуражи.

5904
0

Какво да правим Може да давате само сено и вода, докато дойде ветеринарят. Много стопани, за да спрат диарията на овцете, дават няколко пъти дневно отвара от дъбова кора Приготвя се от 1 супена

4779
0

Като пораснат, ще дойдат и големите, напомнят специалистите Ако имате ярки - млади кокошки, няма защо да се притеснявате, че яйцата им са по-дребни. С времето вероятно те ще започнат да снасят

Още от Фермер
18
0

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса. През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи.

675
0

Пчелният восък с годините акумулира различни токсини - като тежки метали и пестициди, които оказват отрицателно влияние върху пчелите и качеството на пчелните продукти.

2610
0

Белези за начало на беритба Отглеждането на грозде е само половината от работата на лозаря. Много важен момент е събирането на реколтата за производството на вино или сок.

7353
0

Понякога се случва плодовете на тиквичките и на краставиците да горчат. И двата зеленчука са от едно семейство, като за тях е характерно да натрупват горчиви вещества в плодовете,

1665
0

В момента късното зеле продължава да нараства и затова трябва да полагате добри грижи за растенията. Поддържайте почвата чиста от плевели. Ако има възможност, окопайте около растенията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гимнастичките на България се отдадоха на заслужена почивка след изтощителното световно първенство.  Индивидуалните ни състезателките, както и момичетата от ансамбъла, са в Банско по покана на един от спонсорите на шампионата на планетата. Грациите отскочиха и до село Горно Драглище, където се забавляваха с народни песни и носии.

"Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да го преведем оттук. Мащабно и модерно строителство, имате възможност да видите как се строят модерни мостове с огромна височина. Тренираме за мостовете на "Хемус" и на автомагистрала "Кресна" - там мостовете ще бъдат още по-високи, екологичносъобразни".

Токът няма да поскъпне от октомври въпреки предстоящото 14-процентно повишение на цената на природния газ. Това заяви за "Хоризонт" председателят на Българската федерация на индустриалните енергийно консуматори Константин Стаменов. Той се позова на доклад на енергийния регулатор, публикуван за обществено обсъждане, предаде БНР.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа