В Глостършир откриха гнездо на азиатски стършел

11 април 2018
Пчеларство
0
23679
Няма снимка
Женски азиатски стършел (Vespa Velutina) с извадено жилото
1 2
 

Гнездото е с размерите на голяма тиква, намираща се в горната част на 17-метрово дърво. Голямото азиатско стършелово гнездо предизвиква загрижеността на правителствените експерти  - по-точно заплахата за определени видове и по-точно популацията на пчелите, съобщава independent.co.uk

Кошерът вече е унищожен.

Азиатският стършел е по-малък от пчелите, родени в Обединеното кралство, но представлява риск за медоносните пчели, защото е изключително агресивен. В района се търсят и други гнезда, за да бъдат премахнати и унищожени. Г-жа Спенс, заместник-директор на британското агроминистерство - DEFRA, заяви, че "пристигащите" азиатски стършели не представляват по-голям риск за човешкото здраве от пчелите, които вече живеят във Великобритания. "Ние очакваме пристигането на азиатския стършел от няколко години и прилагаме добре установения ни протокол, за да ги изкореним и да контролираме тяхното разпространение", каза г-жа Спенс.

"Важно е да се помни, че те не представляват по-голям риск за човешкото здраве от пчелите, въпреки че ние признаваме вредата, която те могат да причинят на пчелните семейства. Ето защо предприемаме бързи и решителни действия за идентифициране и унищожаване на всички гнезда. Затова оставаме бдителни в цялата страна, като работим в тясно сътрудничество с Националното звено за пчелите и тяхната национална мрежа от пчелни инспектори", допълва зам.-директорът на DEFRA.

Всичко това се случва след "забелязването" на азиатския стършел в Съмърсет. Тим Лъвет от Британската асоциация на пчеларите по този повод заяви, че доказателствата сочат, че нахлуването е започнало преди доста време.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Пчеларство
4239
0

Предлагаме ви отговор от Mateev във форума на pchelari.com: Слага се цялата каша в един съд, като предварително се налива вода на дъното на съда - някъде около 10 сантиметра.

3618
0

От центрофугата медът изтича през специално кранче и преминавайки през цедка се събира в някакъв съд - кофа, тенджера или направо в съда за съхранение.

3501
0

Изваждането на меда е тежък, но приятен момент от работата на пчеларя. Това е наградата за добре свършената работа, казва доц. д-р Боян Първулов в книгата си "Уроци по пчеларство".

12420
0

Когато няма беритба, никога не трябва да се дава на пчелите храна през деня, а само вечер, всякога вътре в кошера и отгоре на рамките, напомнят от pchelar.net.

14247
0

Щом пчеларят забележи, че един кошер е нападнат от крадци, трябва да намали входа му, а ако нападателите не престанат да проникват вътре, въобще да го затвори, пише pchelar.net.

Още от Фермер
7056
0

Сътрудници от Американската асоциация на диетолозите заявиха, че хората със слаби кръвоносни съдове и висок холестерол трябва да ядат боб. При повишено артериално налягане, бобът е просто незаменим.

5526
0

Да се опазят плодовете от болести и неприятели е една от най-важната грижа в овощната градина сега. Променливото време през изминалите месеци, а и обилните валежи в много райони на страната,

3141
0

Това констатира онлайн изданието зерно онлайн. Според него страните от ЕС за седмицата от 9 юли до 15 юли са изнесли за трети страни 86 096 тона мека пшеница , което е 2,

1926
0

Съвместен открит ден под мотото „Заедно в земеделието“ проведоха Еуралис Семена, БАСФ и КВС България. Форумът се организира за трета поредна година и традиционно събира водещи производители от

621
0

Световно производство на рапица през 2018/19 MГ, според прогнозите на експерти от Oil World, може да достигне максималната стойност за последните четири сезона - 66,6 милиона тона, което е с 0,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

- Муцка, да си боядисам косата червена за лятото? - Защо? - Иска ми се да направя нещо необичайно с главата си. - Прочети книга. *** Двама приятели си говорят и единият се оплаква: - Егати лятото, вчера съм запалил печката, ям диня и пия греяна ракия. *** Летен вопъл от Северна Македония: - Дайте друго име! Измрзнавме!

Болестта дошла от нелегален внос “Още около 115 животни трябва да бъдат евтаназирани в с. Шарково”, заяви във вторник шефът на Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол Николай Георгиев. “Екипите от Шарково и Крайново са били изтеглени. В Шарково е останал един обект, който не е довършен заради протести и барикади.

Руският президент обявен за победител в Хелзинки Западни политици и пресата нападнаха ожесточено Доналд Тръмп за срещата му с Путин и го обвиниха в предателство. Според бившия директор на ЦРУ Джон Бренън американският президент е извършил държавна измяна. “Ню Йорк дейли нюз” обвини Тръмп в предателство и публикува на първа страница илюстрация,

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа