Николай Стаменов: Регистрираните продукти са правилните

10 април 2018
Растениевъдство
0
9027
 

- Г-н Стаменов, безспорно продуктовата листа на Агрофарм прави впечатление. Освен тези за зърнено-житни предлагате и много продукти за интензивните сектори – овощарство, зеленчукопроизводство, лозарство,етерично-маслени култури и др.

- Определено развиваме целенасочено тази линия. И не само защото сме в такъв район, в който има такива производители. Смятам, че всички сектори в земеделието ни трябва да се развиват добре, за да можем да достигнем наистина едно по-добро ниво на земеделие. За съжаление, само със зърнени култури, без добавената стойност на интензивните производства, както и животновъдство, равнището ни е на по-ниско ниво, каквото и да си говорим.

Затова предлагаме продукти и от големи, и от малки фирми, за да може производителите ни да могат да избират.

- По-ниската цена означава ли по-неефективен продукт?

- В никакъв случай цената не определя качеството на продуктите. По-високите цени са за новите, премиалните продукти, за които фирмата плаща патент и оттам се получава по-скъпата цена.

- В тази връзка да кажем няколко думи за генеричните продукти. Фирмата ви ги предлага, и вие винаги сте казвали, че генериците не са лоши.

- Така е, генерикът не е лоша дума, както битува в публичното пространство.

Ние предлагаме т.нар. генерични продукти, които са на европейски фирми производители. Това са напълно регламентирани продукти, които са разрешени за употреба в ЕС.

Генеричният продукт е същият продукт, който е бил продаван преди 10 години от даден мултинационал преди, т.е. преди да изтече патентът му. След този срок активното вещество е достъпно и по-малките производители могат да правят същите препарати, но с друго търговско име.

Цялото интервю с Николай Стаменов, собственик и управител на Агрофарм, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 12 април.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
2457
0

На демонстративното поле на Порфолио Фарм - Тръстеник, в насажденията на ПК „Зора“ сме приложили две хербицидни комбинации, които са насочени срещу смесен тип заплевеляване в царевица,

2295
0

Рекордни добиви ще отчетат тази година фирмите, предлагащи качествени семена от царевица и слънчоглед. Няма съмнение, че сред лидерите е и Пионер Семена. В опитните парцели на Портфолио Фарм в с.

2421
0

Сеитбата на рапица върви с бързи темпове. Фермери от някои райони на страната споделят, че вече са приключили със засяването на маслодайната култура.

4617
0

Новата сеитбена кампания на есенниците започна, а с нея и предизвикателствата пред фермерите. Често обаче в периода на сеитба климатичните условия не винаги са благоприятни за бързото покълване на

3168
0

До началото на жътвата от есенните посеви се очакваха добри добиви, доближаващи до максималните, получени през 2017 г. Обаче необикновените по честота,

Още от Фермер
135
0

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса. През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи.

846
0

Пчелният восък с годините акумулира различни токсини - като тежки метали и пестициди, които оказват отрицателно влияние върху пчелите и качеството на пчелните продукти.

3348
0

Белези за начало на беритба Отглеждането на грозде е само половината от работата на лозаря. Много важен момент е събирането на реколтата за производството на вино или сок.

8316
0

Понякога се случва плодовете на тиквичките и на краставиците да горчат. И двата зеленчука са от едно семейство, като за тях е характерно да натрупват горчиви вещества в плодовете,

1908
0

В момента късното зеле продължава да нараства и затова трябва да полагате добри грижи за растенията. Поддържайте почвата чиста от плевели. Ако има възможност, окопайте около растенията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мисля, че имам преддиабет, как да не допусна да се задълбочи до истинската болест, пита читателка на 50 г. от София. “24 часа” предоставя мнението на популярни специалисти. Ще откликнем и на вашите въпроси, свързани със здравословния живот, полезните храни и достъпните начини да поддържаме физическа активност,

Ивет Лалова и Симоне Колио празнуват 5 години брак днес. По този повод лекоатлетката ни сподели в инстаграм снимка от сватбения им ден, към която добави и мило обяснение в любов. "Кълна се, че не мога да те обичам повече от сега, но все пак знам, че ще го направя утре", написа Лалова. Двойката е заедно от 2009 г., а на днешната дата през 2013 г.

След справка със страницата на Световната организация по здравеопазване на животните /World Organisation for Animal Health /OIE// от 19 септември т.г. за епизоотичната обстановка констатирахме, че изнесените към момента данни съвпадат с реалната обстановка, а именно - няма умъртвени животни, предприети са ограничителни мерки в рамките на три- и

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа