Николай Стаменов: Регистрираните продукти са правилните

10 април 2018
Растениевъдство
0
7191
 

- Г-н Стаменов, безспорно продуктовата листа на Агрофарм прави впечатление. Освен тези за зърнено-житни предлагате и много продукти за интензивните сектори – овощарство, зеленчукопроизводство, лозарство,етерично-маслени култури и др.

- Определено развиваме целенасочено тази линия. И не само защото сме в такъв район, в който има такива производители. Смятам, че всички сектори в земеделието ни трябва да се развиват добре, за да можем да достигнем наистина едно по-добро ниво на земеделие. За съжаление, само със зърнени култури, без добавената стойност на интензивните производства, както и животновъдство, равнището ни е на по-ниско ниво, каквото и да си говорим.

Затова предлагаме продукти и от големи, и от малки фирми, за да може производителите ни да могат да избират.

- По-ниската цена означава ли по-неефективен продукт?

- В никакъв случай цената не определя качеството на продуктите. По-високите цени са за новите, премиалните продукти, за които фирмата плаща патент и оттам се получава по-скъпата цена.

- В тази връзка да кажем няколко думи за генеричните продукти. Фирмата ви ги предлага, и вие винаги сте казвали, че генериците не са лоши.

- Така е, генерикът не е лоша дума, както битува в публичното пространство.

Ние предлагаме т.нар. генерични продукти, които са на европейски фирми производители. Това са напълно регламентирани продукти, които са разрешени за употреба в ЕС.

Генеричният продукт е същият продукт, който е бил продаван преди 10 години от даден мултинационал преди, т.е. преди да изтече патентът му. След този срок активното вещество е достъпно и по-малките производители могат да правят същите препарати, но с друго търговско име.

Цялото интервю с Николай Стаменов, собственик и управител на Агрофарм, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 12 април.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
1935
0

Съвместен открит ден под мотото „Заедно в земеделието“ проведоха Еуралис Семена, БАСФ и КВС България. Форумът се организира за трета поредна година и традиционно събира водещи производители от

1368
0

Съвместен открит ден проведоха фирмите Екофол, Пионер и Дюпон в землището на с. Якимово, Монтанско. Фермерите, присъствали на форума, се запознаха с част от технологията на отглеждане на царевица и

5103
0

Дъждовете, които почти съсипаха есенниците, вещаят успешен сезон за царевицата и слънчогледа. Специалистите са категорични, че картината и при двете пролетни култури в цялата страна, е отлична.

5724
0

На фона на продължаващата криза в българското земеделие като цяло и в редица сектори, слънчогледът е най-прогресиращата култура - като площ, средни добиви и производство.

4158
0

С дълга и богата история в земеделската наука, изследователска и учебна дейност, Институтът по растителни генетични ресурси "Константин Малков" в гр.

Още от Фермер
4257
0

Предлагаме ви отговор от Mateev във форума на pchelari.com: Слага се цялата каша в един съд, като предварително се налива вода на дъното на съда - някъде около 10 сантиметра.

3654
0

От центрофугата медът изтича през специално кранче и преминавайки през цедка се събира в някакъв съд - кофа, тенджера или направо в съда за съхранение.

7092
0

Сътрудници от Американската асоциация на диетолозите заявиха, че хората със слаби кръвоносни съдове и висок холестерол трябва да ядат боб. При повишено артериално налягане, бобът е просто незаменим.

3510
0

Изваждането на меда е тежък, но приятен момент от работата на пчеларя. Това е наградата за добре свършената работа, казва доц. д-р Боян Първулов в книгата си "Уроци по пчеларство".

5535
0

Да се опазят плодовете от болести и неприятели е една от най-важната грижа в овощната градина сега. Променливото време през изминалите месеци, а и обилните валежи в много райони на страната,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

- Муцка, да си боядисам косата червена за лятото? - Защо? - Иска ми се да направя нещо необичайно с главата си. - Прочети книга. *** Двама приятели си говорят и единият се оплаква: - Егати лятото, вчера съм запалил печката, ям диня и пия греяна ракия. *** Летен вопъл от Северна Македония: - Дайте друго име! Измрзнавме!

Болестта дошла от нелегален внос “Още около 115 животни трябва да бъдат евтаназирани в с. Шарково”, заяви във вторник шефът на Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол Николай Георгиев. “Екипите от Шарково и Крайново са били изтеглени. В Шарково е останал един обект, който не е довършен заради протести и барикади.

Руският президент обявен за победител в Хелзинки Западни политици и пресата нападнаха ожесточено Доналд Тръмп за срещата му с Путин и го обвиниха в предателство. Според бившия директор на ЦРУ Джон Бренън американският президент е извършил държавна измяна. “Ню Йорк дейли нюз” обвини Тръмп в предателство и публикува на първа страница илюстрация,

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа