Агнешка дроб сарма със спанак

10 април 2018
Кулинария
0
15570
 

Поднася се охладена, със зелена салата

Необходими продукти: Килограм изчистени агнешки дреболии - бял и черен дроб, сърце, около килограм агнешко було, 500 г спанак, 2-3 суп. лъж. ориз, 2 връзки зелен лук, 4 суп. лъж. олио, чаена лъжичка червен пипер, магданоз, джоджен, 3 яйца, чаена чаша кисело мляко, сол.

Начин на приготвяне: Агнешките дреболии се измиват, сваряват се в малко подсолена вода, след което се нарязват на дребно. Булото се изкисва за около 30 мин. в студена вода. Спанакът се почиства, измива се, кипва се за кратко в подсолена вода, след което се отцежда и се нарязва на ситно. Нарязаният лук се задушава в мазнината. Прибавят се червеният пипер, спанакът, дреболиите и оризът.

Сместа се разрежда с чаена чаша от водата, в която са врели дреболиите, и се вари до омекването на ориза. Сваля се от огъня и се прибавят магданоз и джоджен, нарязани на ситно. Плънката се увива в булото, слага се в намазана с мазнина тавичка, залива се с яйцата и киселото мляко. Ястието се пече в умерена фурна. Поднася се леко охладено, със зелена салата.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Кулинария
22095
0

Стават много вкусни и сочни Продукти: половин средно голяма тиквичка, 1 чаена чаша прясно мляко, 2 ч. чаши брашно, 3 яйца, 1 ч. лъжица сол, 1 суп. лъж. захар, 3 суп. лъж. олио, 1 глава лук.

4122
0

Продукти: 4 много добре узрели банана, 2 големи яйца, 3/4 чаша кленов сироп (може да заместите с 1 чаша захар и 1/4 чаша мляко), 1/2 чаша кокосово масло (или 1/2 чаша маргарин),

25218
0

Продукти: 1 зелена, кисела ябълка, 4 яйца, 200 г сладкарска сметана, 1/2 ч. чаша брашно, 1/2 ч. чаша грис, 1 пак. (3 г) ванилия, 10 г бакпулвер, 1/2 ч.

29025
0

Без стерилизация Продукти (на 3-литров буркан): 1 кг краставици, 500-600 г домати, 4-6 скилидки чесън, 1 малък корен от хрян, 1 голям или 2 средни листа от хрян, 2-3 китки копър (със зелени семена),

27720
0

Сочно и нежно пилешко месо с гъби и сирене. Приготвя се лесно! Тази рецепта ще ви помогне да приготвите много вкусни пилешки бутчета, от които всички приятели и роднини ще бъдат доволни.

Още от Фермер
639
0

Пчелният восък с годините акумулира различни токсини - като тежки метали и пестициди, които оказват отрицателно влияние върху пчелите и качеството на пчелните продукти.

2502
0

Белези за начало на беритба Отглеждането на грозде е само половината от работата на лозаря. Много важен момент е събирането на реколтата за производството на вино или сок.

7119
0

Понякога се случва плодовете на тиквичките и на краставиците да горчат. И двата зеленчука са от едно семейство, като за тях е характерно да натрупват горчиви вещества в плодовете,

1647
0

В момента късното зеле продължава да нараства и затова трябва да полагате добри грижи за растенията. Поддържайте почвата чиста от плевели. Ако има възможност, окопайте около растенията.

4050
0

„Агрион“ извършва безплатна оценка на земеделските парцели на всички желаещи Навлизането в есенния сезон раздвижи пазара на земеделска земя в България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Токът няма да поскъпне от октомври въпреки предстоящото 14-процентно повишение на цената на природния газ. Това заяви за "Хоризонт" председателят на Българската федерация на индустриалните енергийно консуматори Константин Стаменов. Той се позова на доклад на енергийния регулатор, публикуван за обществено обсъждане, предаде БНР.

От днес търсете по всички вестникарски будки и бензиностанции легендарното сп. "Космос" - само за 4,50 лв. След 23 години прекъсване списанието, с който поколения жадни за знания българи израстнаха в годините на Желязната завеса, се възражда в луксозно пълноцветно списание от 21 септември. Изданието излиза за първи път през 1962 г.

Учени от Австралийския национален университет установиха, че приличащи на листа фосили, известни от 75 години, са на най-древните животни, съобщиха АФП и Асошиейтед прес. Загадъчните организми са наречени "Дикинсония". Те са описани за първи път през 1947 г. Намирани са в Австралия и Русия. Размерът им варира от около 1 см до 1,22 м.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа