Поднася се охладена, със зелена салата

Необходими продукти: Килограм изчистени агнешки дреболии - бял и черен дроб, сърце, около килограм агнешко було, 500 г спанак, 2-3 суп. лъж. ориз, 2 връзки зелен лук, 4 суп. лъж. олио, чаена лъжичка червен пипер, магданоз, джоджен, 3 яйца, чаена чаша кисело мляко, сол.

Начин на приготвяне: Агнешките дреболии се измиват, сваряват се в малко подсолена вода, след което се нарязват на дребно. Булото се изкисва за около 30 мин. в студена вода. Спанакът се почиства, измива се, кипва се за кратко в подсолена вода, след което се отцежда и се нарязва на ситно. Нарязаният лук се задушава в мазнината. Прибавят се червеният пипер, спанакът, дреболиите и оризът.

Сместа се разрежда с чаена чаша от водата, в която са врели дреболиите, и се вари до омекването на ориза. Сваля се от огъня и се прибавят магданоз и джоджен, нарязани на ситно. Плънката се увива в булото, слага се в намазана с мазнина тавичка, залива се с яйцата и киселото мляко. Ястието се пече в умерена фурна. Поднася се леко охладено, със зелена салата.