Необходими продукти: агнешко каре - около 600 грама нарязани ребра, агнешко месо - отделно още 600 грама, моркови - 500 грама, лук - 500 грама, целина - 300 грама на стръкове, мед - 15 грама, мащерка - 2 клонки, сол, черен пипер - 5 грама на зърна.

Приготвяне: Фурната се загрява на 180 градуса. Агнешкото месо се нарязва на парчета. Зеленчуците се почистват и нарязват на едро. В голям тиган се запържва до зачервяване цялото каре и накълцаното месо, след което се поръсва със сол и черен пипер.

Месото се прехвърля в намазнена тава, а около него се нареждат зеленчуците. Върховете на котлетите се завиват в алуминиево фолио, за да не прегорят. Сложете всичко да се пече за около 30-40 минути, а после извадете и отцедете отделилия се сос в тенджера. Сложете тенджерата на умерен огън и прибавете чаша вода.

Трябва да ври, докато течността не стане на половина. Сосът се прецежда и се оставя на топло.

Медът се разбърква със зърната пипер и се намазва на месото и каретата. Запича се още няколко минути под грила на фурната. Сервира се разпределено на порции, полято със соса. Зеленчуците може да се сервират отделно. Източник pcheli.net