В шотландския град Аброут живее куче от ловната порода унгарска визла, което почти не докосва земя и затова го наричат Летящото куче.

Стопанката на 4-годишния Зандер - Сюзън Спинк, е управител на ферма и по съвместителсто фотограф. Тя пуснала снимка на "летящото" си куче в Фейсбук.

Не можех да повярвам, че снимката на Зандер ще има такъв успех. Всички ме убеждаваха, че трябва да му направя страница. Така започнах, обяснява Сюзън.

Тя започва да снима Зандер на фона на красиви шотландски пейзажи - на плажа, в планината и в гората. И на повечето от тях кучето действително лети.

Сюзън обяснява, че преди да го снима, кара Зандер да седне и след това го вика. И кучето прави невероятен скок и е ясно, че и той се наслаждава от това.

Той обича да се показва. За такова голямо куче Зандeр е много любвеобилен. Той обича да се качва в скута ми и да се свива на кълбо, казва Сюзън.

Зандер обича да играе с други кучета, но направо обожава морските свинчета, с които дели общ дом.

Елегантната порода кучета визла първоначално е създадена в Унгария за посочване и апортиране, но през последните 20 години тя получава още едно предназначение - на високо ценен домашен любимец. Въпреки това оригиналното й предназначение не е забравено.