Ако след "сборването" са ви останали много счупени сварени яйца, тази рецепта е точно за вас.

Продукти: За тестото: 300 г брашно, 150 г масло, 1 яйце, 3 суп. лъж. прясно мляко, щипка сол.

За пълнежа: 100 г кашкавал, 200 г шунка, 6-8 яйца.

Пресейте брашното, добавете щипка сол и нарязанота на кубчета масло. Разбъркайте добре, докато тестото стане на трохи. Добавете яйцето и млякото и омесете тестото. Прехвърлете го в плик и го оставете в хладилника за половин час.

Разделете тестото на две неравномерни части. По-голямата се разточва на кора, с която се покриват дъното и стените на тавичката, в която ще печете. Шунката и кашкавала се нарязват на тънки филийки. Сварените яйца се обелват и разрязват на половина по дължина. Върху дъното на съда се нареждат кашкавала, шунката и яйцата. Втората част от тестото се изважда от хладилника и също се разточва. С тази кора се покрива пълнежа, като краищата и на двете кори се притискат една към друга. С вилица се набожда отгоре.

Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна до златисто.