Драга редакция,

Аз съм на 72 г. и много се радвам на съществуването на вашия прекрасен вестник. Затова не искам първо да пропусна да ви пожелая на всички много здраве и дълголетие.

Във връзка с някои наблюдения върху растенията и животните в мен се събужда интерес за повече познания.

Макар че съм чела, по повод на това, което наблюдавам, желая да науча нещо повече за какаото. Например къде расте и при каква температура.

Когато засаждах домати и пипер в гнездата, на няколко растения, сложих малко какао на прах. Направи ми впечатление, че запазиха зеления си цвят по-дълго време от обикновено, без да пожълтяват.

В гнезда със семена от пъпеш също сложих какао на прах, като им поставих опора и след време някои растения се бяха увили около колчетата.

Румяна Микова,

с. Негованци, обл. Перник