Американецът Джаред Хоузър от Солт Лейк сити притежава уникална порода куче, съобщи "Дели мейл". Според Хоузер американският молос е резултат от програма по селекциониране на изчезнало куче, живяло преди 7 хиляди години.

Джаред представи своето 9-месечното "кученце" Ефрат, което учуди дори опитни специалисти. А когато е на разходка, минувачите мислят, че това е възрастно куче. И това не е случайно - Ефрат тежи над 81 кг, а изправената на задни лапи черна красавица достига внушителните 180 см. Височината в холката е 80 см.

За селекционирането на новата порода е използван биоматериал от двете най-едри породи кучета - английски и неаполитански мастифи.

Ефрат била най-едрото кученце в кучилото. Собствениците й платили 5000 долара за нея.

Всеки ден Ефрат яде по 8 стандартни дажби кучешка храна. И не се знае колко ще порасне.

Хоузър решил да вземе наистина голямо куче, след като преживял обир на дома си, по време на който мощният крадец направо изхвърлил през прозореца неговото възрастно куче порода кане корсо. Търсенето на XXL куче довело Джаред до селекционерите на американски молоси. Така той се превърнал в един от първите собственици на кученце от новата порода. Хоузър обяснява, че Ефрат е много предана и благодарение на огромната си сила може да го защити от всеки човек или животно.

Собственикът на уникалното куче отбелязва, че породата е много подходяща за домашно отглеждане - животното не е агресивно и е много внимателно към жени и малки деца.

Ефрат със собственика си Джаред Хоузър
Ефрат със собственика си Джаред Хоузър
Такава била Ефрат, като пристигнала от развъдника
Такава била Ефрат, като пристигнала от развъдника
Ефрат е изключително силна
Ефрат е изключително силна