Ако искате да си приготвите нещо хем постно, хем вкусно, тази рецепта е точно за вас.

Продукти (за 1 порция): 2 чушки, морков, глава лук, по 2-3 клонки пресен магданоз и копър, 4-5 пресни гъби, 2 суп. лъж. доматена паста, 50 г ориз, 4 суп. лъж. олио, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Измийте чушките. Изкормете ги и почистете семките. Оризът го сварете до полуготовност и отцедете водата. В 2 суп. лъж. олио задушете половината от ситно нарязания лук, нарязания на кръгчета морков и нарязаните на парченца гъби. Задушавайте 2-3 минути.

В купа смесете гъбите и зеленчуците, заедно с ориза и нарязаните магданоз и копър. Посолете и поръсете с черен пипер. Разбъркайте добре и с получената смес напълнете чушките.

В дълбока тенджера сипете останалото олио и прибавете другата половина от лука. По желание можете да прибавите и пресен лук. Запържете за 1 минута и добавете доматената паста. Загрейте и сипете 1 чаена чаша гореща вода. Посолете.

Внимателно поставете пълнените чушки и покрийте с капак. Гответе на слаб огън 25-30 минути.