Фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ гостува на Часa на Земята - 2018 на 24 март, площад „Александър Батенберг“ в столицата от 10 до 18 часа, съобщават организаторите.

Специален акцент на фестивала ще бъде дегустация за разпознаване на различни видове фермерско сирене, като наградите за победителите ще са фермерски продукти.

Фестивалът ще предложи богато разнообразие фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, занаятчийски хляб, колбаси, печена тиква и тиквени семки, орехи, био вино, био оцет, пирински и други видове чайове и други продукти.

Фермерският фестивал се вписва чудесно в темата на тазгодишното издание на Часa на Земята: „Свържи се с природата“. Мнозина производители са от райони на Натура 2000 или са подкрепени от българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“. 

Специалното издание на фестивала за Часа на Земята се организира съвместно от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и WWF България със съдействието на Столична община.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните.