Американският фермер от щата Канзас прави фигура от 300 крави, за да приветства изстреляната в космоса ракета Falcon Heavy на Илон Мъск. На видеото обръща внимание сайтът UPI.

36-годишният канзаски фермер Дерек Клингенберг, който се занивама със зърнопроизводство и с месодайно говедовъдство. Той известен със своите странни видеа, които качва в YouTube. На тях той снима своите крави, с които "рисува" разнообразни картини и нарича себе си се нарича говеждия художник.

В последното си видео Дерек е наредил кравите си във формата на думата Hi (Здравей), за да се "здрависа" с ракетата на Илон Мъск.

И аз, и кравите ми бяхме във възторт от изстрелването на спортния електромобил на Илон Мъск - яркочервената Tesla Roadster. И решихме също да направим нещо космическо, но във фермерски стил, признава Дерек.

Фермерът подходил много сериозно към осъществяване на замисъла си. За да е сигурен, че ще се вижда посланието му от космоса, той проучил спътникови снимки на фермата си, които му изпращали всеки ден. И изчислил по кое време спътникът прави снимките и "построил" кравите именно в този момент.

Според Дерек скоро кравите започнали да се разпръсват, за да пасат, но надписът все пак се виждал.

Кравите на Дерек Снимка: Facеbook
Кравите на Дерек Снимка: Facеbook