Лондонският Гринуич парк беше буквално наводнен в неделя от дакели от всички възрасти и цветове. На масова разходка със своите стопани излязоха 1000 късолапи кучета, съобщи The Londog.

Разходката е организирана от собственичките на двата дакела Милдред и Джордж. Те се запознават в Инстаграм, където качват снимки на своите четириноги любимци.

Момичетата не очаквали, че инициативата им ще привлече толкова много собственици на дакели.

Едната от организаторките - Кетрин Хъниган, обяснява, че въпреки неочаквания мартенски сняг са дошли стотици кучета. Според някои - 1000. Просто бяха облечени по-топло.

Те обичат да общуват с други дакели, затова за моето кучето това е възможност да се срещне със себеподобни, обяснява един участник.

Това е среща на множество кучета и техните стопани. Когато собственици на кучета се съберат, те говорят само за...кучета. Много е приятно, че всички имаме еднакви интереси. И е удивително да видим толкова разновидности на породата, казва собственичка на дакел.

Това е третата масова разходка на дакели в Лондон. Участието в нея е безплатно, но организатоите все пак се надяват да съберат пари за благотворителната организация Street Vet, която се грижи за бездомни животни.

Организирахме всичко това, за да се забавляваме, но влязохме в новините, обяснява Кетрин Хъниган. Тогава решихме да използваме разходката за събиране на средства за благотворителност.

Както и предишните два пъти, разходката завършва в пъб, където може да възстановят силите си и дакелите, и техните стопани. Следващото масово шествие на късолапите сладури е планирано да се проведе след три месеца.