Градското земеделие в София съществува, но не е толкова развито и популярно. Това става ясно от интервю на социоложката Дона Пикард за БНР. "В София има инициативи за развитие на градското земеделие още от 2012 година. Това се случва под формата на малки граждански организации", казва тя по повод предстояща публична дискусия.
Събитието “Градско земеделие в гр. София: Хоби, начин на живот или оцеляване” ще се проведе днес (20 март) от 18.00 ч. в културния център "Червената къща".
Ще участват Галина Лачева (Храна, не война към Солидарна кухня – София), Рашид Рашид (Визия за София), Леандро Джиати (USP), Пейшънс Мгуни (WI), Дона Пикард (Институт за изследвания на обществата и знанието при БАН), с водещ Меглена Антонова (Грийнпийс България).
Между 19.30 и 21.00 ч. ще има прием в изложбена зала «Гъливър» сред изложбата „Обвързани практики: градско земеделие, правене на зимнина и използване на енергия в София, Кампала и Сао Паоло»
Коментари