На 23 март 2018 г. (петък) в с. Лудогорци, обл. Разград ще се проведе информационна среща (семинар с демонстрация) на тема "Технологични изисквания и иновативни решения при отглеждане на сливови насаждения", съобщи НССЗ.

На семинара доц. д-р Стела Димкова, ИПЖЗ – Троян, филиал Дряново ще разгледа пред земеделските стопани основните елементи на технологията за отглеждане на овощни дръвчета, както и реализация на продукцията и ефективно използване на земята. Тя ще запознае гостите с иновативните овощни видове, както ще демонстрира добрите практики при резитба в сливови насаждения.

Eксперти от Териториалния областен офис на НССЗ в гр. Разград ще представят възможностите за подпомагане на земеделските производители по мерките от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014 - 2020 г.

Събитието се организира съвместно НССЗ (Териториален областен офис гр. Разград) и Институт по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) гр. Троян.

Лекциите ще се проведат от 10.30 до 13.30 ч. в кметството на село Лудогорци на ул. "Вихрен" № 33, след което ще има демонстрация в овощната градина на Осман Осман в селото.

Събитието приключва около 15.30 часа.