Всички знаем колко полезни са зеленчуковите и плодови сокове. Също така се знае и за полезността на билките, смесени с пресни сокове. Нека разгледаме някои зеленчукови сокове, които незаслужено пренебрегваме.

От зеле

Пресният сок от зеле може да помогне при гастрити, особено с ниска киселинност, язви на стомаха, проблеми с черния дроб и далака, затлъстяване. Сокът има изключителен очистващ ефект.

Смес от зеле и моркови

Тази напитка е чудесен източник на витамин С. Може да бъде използвана за пречистване, по-специално при инфекции на венците. Зелевият сок е много ефективен при тумори и запек.

От киселец

Сокът от киселец е изключително полезен за възстановяване на работата на "ленивите черва". Киселецът съдържа големи количества желязо и магнезий и много елементи с очистително действие като фосфор, силиций, сяра. Сокът е идеален продукт за захранване на всички жлези.

От краставица

Най-рядко може би се сещаме за краставицата, която също можем да направим на сок. Този сок нормализира кръвното налягане и сърдечносъдовата дейност. Полезен е за косата, ноктите и зъбите. При ревматични оплаквания се пие се в комбинация със сок от моркови. Комбинацията помага при атеросклероза и подобрява паметта.