Подобрената етажна корона има водач и 5-7 скелетни клона със скелетни разклонения. Височината на стъблото е обикновено 50-60 см. Долните 3-4 скелетни клона се обособяват в етаж и обикновено израстват от съседни пъпки, но е за предпочитане да са разделечени на 10-15 см един от друг. По-горните израстват поединично от водача и се разполагат в междините, образувани от клоните на етажа, като първият от тях стои на 50-70 см от етажа, а останалите - на 30-60 см един до друг. На всеки скелетен клон от етажа се оформят по 3 скелетни разклонения, а на по-горе разположените - по 1-2 разклонения.

Скелетните разклонения растат навън и встрани от скелетните клони, към свободните пространства, като се разполагат така, че да не се кръстосват и засенчват взаимно. Първото разклонение на всеки клон е на 50-60 см от основата му, а следващите са разделечени на 60-70 см едно от друго.

Разстоянията са по-големи, когато растежът на дърветата от дадена сорто-подложкова комбинация е по-силен, а короната е прибрана и обрана. Вместо добре оформени скелетни разклонения може да се оставят повече на брой, но по-малки по размери клонки от полускелетен тип, разположени равномерно по дължината на клона.