През нощта, с преминаването на нов средиземноморски циклон, валежите от запад ще се активизират. С понижението на температурите на много места в Северна и по високите котловинни полета на Западна България ще завали сняг, в останалата част от страната - дъжд. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили, в Източна България ще е умерен, временно и силен.

По-късно през деня от юг-югозапад валежите ще спират и облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево време. Минималните температури ще са предимно между минус 2 и 3, в югозападните райони и по Черноморието - до 5-6 градуса; максималните ще са в широки граници: от 3 градуса - в Североизточна България, до 15-16 градуса - в крайните южни райони.

Над Черноморието ще има значителна облачност, с валежи от дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 7-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.

Над планините ще преобладава облачно време, на много места - с валежи от сняг, под около 1200 метра - от дъжд. Около обяд от юг-югозапад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа силен, по билата - бурен, запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

И през следващите дни времето ще остане много динамично, с условия за валежи и вятър, променящ се по посока и скорост. В сряда облачността отново бързо ще се увеличи. Преваляванията ще са слаби и главно на места в Западна България и северните райони; ще са предимно от дъжд, в крайните северозападни - от сняг. Вятърът временно ще се обърне от юг-югоизток, ще се усили, особено в Източна България.

За кратко ще се затопли, по-съществено - в източната половина от страната, но привечер и през нощта срещу четвъртък, отначало от северозапад, впоследствие - и от североизток, ще нахлува студен въздух. Ще започнат нови валежи, които бързо ще обхванат цялата страна; има повишена вероятност да бъдат значителни - в Северна България и високите котловинни полета ще вали сняг, в по-голямата част от Горнотракийската низина - все още дъжд. В комбинация с вятъра от североизток на много места в Северна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. /НИМХ-БАН/