Ерик Маркър е управителен директор на EARL за Bio de France и отглежда годжи бери на 1 хектар в Южна Франция.

През сезон 2017 г. той е събрал около 1,5 тона плодове, докато през текущата година възнамерява да увеличи добива до 2 тона.

Но главните приходи не идват само от тази реколта. Значително повече печалба носи парникът, в който той произвежда лицензиран органичен разсад за това популярно храстче.

Според Ерик голяма част от 40-те тона годжи бери (това е капацитетът на френския пазар за този плод) съдържа голям брой остатъци от пестициди.

"Искам да предлагам на потребителите само висококачествен органичен продукт.

Продавам пресните плодове на търговците на дребно на биологични храни, по-специално на Biocoop. Освен това предлагам разсад само на биологични производители.

Потребителите купуват тези плодчета, за да подобряват здравето си, така че те трябва да бъдат органични.

Тези, които пренебрегват биологичните продукти, забравят за многобройните рискове, свързани с пестицидите ", казва Ерик.

Най-важните характеристики на плодовете Goji са стимулирането на регенерация на клетките, както и мощният антиоксидантен ефект.

Що се отнася до свойствата на плодовете от годжи, Ерик е признат европейски експерт.

Преди да отвори бизнеса си през 2014 г., той изследва продукта в продължение на пет години: провежда научни и пазарни проучвания заедно с лабораторията на AkiNao.

Той се гордее с това: "Аз съм единственият, който събра цялата информация за този плод, преди да започна да го произвеждам и съм готов да споделя опита си".

Източник: freshplaza.com