Във фермата D & T, намираща се в японската префектура Окаяма, отглеждат рядък сорт банани, които могат да се ядат заедно с кората.
Уникалните банани, наречени Mongee, са много по-сладки от традиционните банани. Докато в традиционните сортове се съдържа малко повече от 18 г захар, то в японските съдържанието на захар е почти 25 грама.
Особено внимание заслужава да се обърне на технологията на отглеждане. Докато познатите на всички банани се отглеждат в тропически климат, то при бананите Mongee се използва технология на замразяване и размразяване, наречена «freeze thaw awakening». Благодарение на това бананите не се нападат от вредители, което означава, че при тяхното отглеждане не се използват пестициди. Плодовете са екологично чисти.
Бананите се продават на парче - цената на един банан е 5,75 долара.
Коментари