Продукти: 100 г млечен шоколад, 50 г какао, 150 г захар, 3 яйца, 120 г брашно, 150 г масло, ванилия
За крема: 50 г плодово пюре (най-добре сами да си го приготвите от пресни плодове или от компот), 200 г крема, 160 г бял шоколад, 100-120 г пудра захар с ванилия
Приготвяне: Разтопете шоколада с маслото и какаото на водна баня. Оставете малко да изстине и прибавете захарта, яйцата и брашното с ванилията. В разглобяема форма за торта с диаметър 20 см застелете хартия и изсипете тестото. Печете 30 минути на 150 градуса (докато средата се стегне). Оставете напълно да изстине за около 2-3 часа в хладилник.
Разбийте плодовото пюре, сиренето-крема и разтопения и изстинал бял шоколад. Намажете блата с така получения крем. Преди сервиране се изстудява.
Коментари