Преди да поставите дръвчето в ямката, трябва да опресните корените му. По принцип това се прави при по-дебелите корени, като връхчетата им се съкращават.

При засаждането дръвчето се поставя така, че спойката на присаждане между подложката и присадника да остане над почвената повърхност и да сочи на юг. Корените на дръвчето трябва да се разпределят правилно във всички посоки. След това се нахвърля почва и се притъпква, като се започва от края на корените към ствола на дръвчето. След това отново се добавя почва. Около дръвчето се прави венец от почва за задържане на водата при поливането му.

Поливане на нозасадените дръвчета трябва да се направи, дори ако почвата е влажна или вали. Необходимо са по 30-40 литра вода на дръвче.

Ако има нужда се прави резитба на около 80 см от почвената повърхност. Когато в зоната 60-80 см има предивременни клончета, се оставят 3-5 броя на 2-3 пъпки.

Задължително още при засаждането до стъблото се поставя опорно колче, което да предпазва дръвчето от счупване при силен вятър.