За първи път в Европа: Блокчейн показва произхода на цяло пиле в Carrefour

13 март 2018
Новини
0
12960
Няма снимка
Снимка: Just Link IT
 

От френската търговска верига Carrefour съобщиха, че ще разширят използването на блокчейн технологията, за да могат клиентите й да проследяват произхода на основни стоки "от фермата до вилицата", съобщава La france agricole. В списъка на продуктите влизат пилешко месо, яйца, снесени от свободни кокошки, сирене Rocamadour, мляко, говеждо месо, сьомга, френски домати и портокали.

Според представители на Carrefour веригата ще е първа в Европа, която ще осигури пълна прозрачност на придвижването на основна търгувана група стоки.

На опаковките на продуктите ще се появят специални QR кодове и купувачите ще могат да четат информацията чрез смартфон. Чрез кодовете ще може да се проследи целият път на даден продукт, информация за животното и името на фермера. По този начин търговската верига планира да осигури пълна безопасност на хранителните продукти, достъпни в магазините й.

Новата технология е част от инвестиционния план на Carrefour, като до 2022 г. веригата планира да инвестира над 2.8 млрд. евро в информационни технологии.

Това ще се отнася само за продукти, продавани под собствена марка, но скоро ще бъде разширено и за други марки. От Carrefour обявиха, че вече създаден блокчейн в сектора цяло пиле, което се случва за първи път в Европа.

С QR кода купувачите ще получат информация за всяка птица: дата на излюпване на пилето, неговото отглеждане и името на птицевъда, датата на клане, прилаганите лекарства и т.н.

Скоро се очаква въвеждане на блокчейн и за яйцата, и млякото.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Новини
1143
0

През нощта валежите почти навсякъде ще спрат. Преди обяд над западната половина на страната и облачността временно ще се разкъса, но по-късно през деня отново ще се увеличи и на отделни места,

7299
0

Температури между 20 и 23 градуса ще има на Цветница. Постепенното повишение на температурите ще започне през следващата седмица и в петък и събота те ще достигнат 18-23 градуса.

990
0

Днес ще остане облачно с валежи, предимно от сняг; в Югозападна България снегът ще премине в дъжд. Почти без валежи ще е в североизточните райони от страната.

1161
0

Щъркелите, които жителят на с. Зарица Сафет Халид спаси в началото на седмицата, са в добро здраве и ще бъдат пуснати в понеделник. Сафет Халид се грижи за тях вече шести ден, предаде БНТ.

576
0

Държавен фонд "Земеделие" преведе субсидиите по останалите схеми за обвързано с производството подпомагане за зеленчуци. Близо 6000 земеделски стопани, заявили площи с полски и оранжерийни зеленчуци,

Още от Фермер
6228
0

Прополисът или "пчелното лепило" е смес от смоли, която пчелите събират от пъпки и растителни смоли. Прополисът се използва от пчелите в кошера заради антимикробните и антивирусните свойства.

2493
0

Най-важната причина за безплодие при кравата са маточните възпаления, които в практиката са по-известни като ендометрити. По миризмата и цвета на маточните изтечения може да се определи дали

11952
0

Гергана Младенова, Виктор Бичев Ако говорим за лесни за отглеждане орхидеи, на първо място се нарежда фаленопсисът. Латинското наименование на рода много точно говори за цветовете на представителите

6723
0

За да се образуват гладки отрези, резитбата се прави с остър овощарски нож (косер). Трионът се използва в случаите, когато тсе налагат корекции на скелетни и полускелетни клони.

4329
0

С трайното затоплянето на времето в кошерите постъпва все повече нектар и цветен прашец. Това води до бързото нарастване на пчелните семейства. Тази година това се очаква да стане през последната

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Анна Дамянова прибрала тайно заточени към лагерите на смъртта, мъжът ѝ - шеф на полицията в Скопие, ѝ помага, разказва известната пиарка В началото на март 1943 г. еврейската общност в Скопие е уведомена, че на 11 март всички трябва да се съберат на жп гарата. Секретна грама за това пристига и в дома на градоначалника и областен полицейски шеф

Траките винаги са били обект на интерес от страна на археолози, историци и обикновени хора. Културното наследство, което са ни завещали е необозримо, а това че непрестанно се откриват нови и нови находки, всъщност ни доказва колко малко знаем за тях – за техния бит, за обичаите им, за това къде какви племата са живяли или как са изглеждали траките

Всяка година през пролетта часовниците минават с един час напред. И всяка година всички са недоволни. А е толкова лесно всички да са щастливи. Достатъчно е някой да се сети да сменя часа не в събота срещу неделя, а в петък по обед! *** За да различим истинския швейцарски часовник от ментетата, трябва да го хвърлим с все сила в пода на магазина.

Отговор:За съжаление няма химически продукти, които са подходящи за таза цел. Просто трябва да подкопаете дънера и да се опитате да извадите корените му.
youtube video
Към галерията с видеа