В Украйна има почти 5 милиона пчелари

13 март 2018
Пчеларство
0
5022
Няма снимка
Пчеларството в Украйна се развива от векове. Неслучайно в Украйна се намират най-големите музеи по пчеларство в света
 

Украйна е един от най-големите износители и производители на мед не само сред европейските нации, но и в световен мащаб. В Европа Украйна е водеща по добив на мед - произвежда от 65 000 тона до 75 000 тона годишно. И най-важното е, че половината то това количество се изнася.

Пчеларството в Украйна от години е вече основен икономически фактор. Неслучайно в този сектор работи 2% от населението. И става дума не за хоби пчелари, а за професионално пчеларство.

В Украйна има почти 5 милиона пчелари. Украинците ядат над 1 кг мед на година, което се равнява на над 40 000 тона само за битови нужди.

Износът: В момента 70% от украинския износ на мед отива в Европейския съюз, а повечето от останалите количества - в Северна Америка (около 20 млн. паунда).

През 2017 г. украинците са изнесли  500 тона мед за Канада.

Производството на органичен мед в Украйна е другата амбициозна цел на украинците. Както в страната, така и в чужбина търсенето е огромно и производителите засега не могат да го задоволят. Украйна получава помощ от швейцарското правителство за производство на сертифициран биологичен мед в подножието на Карпатите в Западна Украйна.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Пчеларство
3591
0

В черните пити обемът на меда е с 12 % по-малко, отколкото в светлите, което оказва значително влияние върху масата на новородените пчели. Пчелите, излюпени в килийки на стари пити,

20250
0

Медът, извлечен от новоизградените пити, не кристализира в продължение на 2 месеца, което е 5 пъти по-дълго в сравнение със срока за кристализиране при центрофугирането от тъмни пити от същото

4167
0

По-голяма част от времето пчелите прекарват на питите в гнездото, от чийто обем и качество в голяма степен зависи животът на семейството през годината, напомнят от "Пчела и кошер".

3951
0

И най-важното: повтаря се през 10 дни до пълно оздравяване на пчелите. Не забравяйте, че като пръската, от фенотиазина въшките умират и падат на дъното на кошера.

5382
0

Трябва температурата да не е по-ниска от 15 градуса. През входа на кошера вкарайте с пушалката 60-80 струи (през 30-40 минути) фенотиазинов пушек. Пушалката се зарежда с разгорели (насветлени)

Още от Фермер
639
0

В домашни условия плодовата продукция се съхранява в дървени касетки. Те са много удобни както за транспортиране от овощната градина до вкъщи, така и за по-нататъшни грижи в помещението за

2889
0

Между 100 и 200 лв. е разходът за еднократното участие във фермерски пазар. А първоначалната инвестиция, която трябва да направи фермерът, за да участва, е 11 500 лева.

1989
0

Правителството одобри проект на Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Законопроектът предвижда промяна в списъка на търговските дружества с повече от 50 на сто

612
0

Четири грипни щама се очакват през предстоящия сезон - "Мичиган", "Сингапур", "Колорадо" и "Пукет". Това каза по време на дискусия, посветена на ваксинопрофилактиката, проф.

2961
0

Имам уверение от големите вериги, че няма да работят с печалба от хляба. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов след заседание на ресорната комисия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Българският нападател Георги Христов вкара юбилейния си гол №60 в Северна Америка. 33-годишният пловдивчанин излезе титуляр за “Тампа Бей Роудис” в гостуването на “Нешвил” от USL (II ниво на футбола в САЩ и Канада). Христов откри резултата още в началото на мача. Той бе изведен сам срещу вратаря Мат Пикинс,

10 нови шефове на мисии одобри правителството, всички са дипломати Димитър Абаджиев, чийто мандат като посланик на България в Словения още не е изтекъл, получи нов пост. Той ще оглави новосъздаденото българско посолство в столицата на Саудитска Арабия Рияд, реши правителството в сряда. 10 посланически рокади одобри Министерският съвет,

Университетът в Съри, Англия, оповести за първото в историята успешно прилагане на активно събиране на космически боклук в околоземна орбита, предаде ТАСС. На сайта на учебното заведение се съобщава, че това е направено с помощта на мрежа, спусната от експериментален спътник. "Спътникът RemoveDEBRIS успешно използва бордова мрежа в орбита -

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа