Пазарът на изкуствен интелект в земеделието ще нарасне с 24,3% до 2024 г.

13 март 2018
Агробизнес
0
5562
 

Факторите, които стимулират растежа на глобалния пазар на изкуствен интелект в селското стопанство, формулира агенцията Energias Market Research : въвеждане на системи за управление на информацията; автоматизирано напояване; увеличаване на растителната продуктивност, чрез въвеждане на методи на обучение и увеличаване на световното население.

Нарастващата тенденция за въвеждане на прецизно земеделие и интелигентни сензори, също задоволяват търсенето на световния пазар на агроиндустриален изкуствен интелект. Фермерите очакват АИ да сведе до минимум физическия им труд.

Най-сериозното ограничение на ръста на пазара на AI в селскостопанския сектор е високата цена на събирането на данните за земеделската земя.

Изкуственият интелект означава създаването на интелигентни машини, които работят, реагират и се обучават, като хора.

Използва се за подобряване на ефективността на ежедневните задачи. В селското стопанство AI най-често се представя от роботи, безпилотни летателни апарати, "умни" трактори, автоматизирани системи за напояване и приложения за мониторинг на здравето на растенията.

Всичко е взаимносвързано. Така високоефективният мониторинг на реколтата се изпълнява от от безпилотни апарати, оборудвани със сложни софтуерни технологии, като радари и GPS, което минимизира броя на служителите.

Програмите за агророботи или агродронове учат машините да различават растенията, състоянието им и наличието на болести и вредители.

Освен това, машини с ИИ са в състояние да извършват пръскане, плевене, наблюдение на животните в стадото и извършване на други трудоемки аграрни задачи.

Според прогнозите на анализаторите най-интензивен пазар за аграрната ИИ ще се развива в Северна Америка, където активно се въвеждат съвременните технологии.

На второ място са страните от региона на Азия и Тихоокеанския регион.

Ключовите играчи на пазара на глобален изкуствен интелект в селското стопанство са компаниите: John Deere, Iteris, Agworld, Trimble, Farmlogs, Agworld, AGCO, Cropx, Microsoft, Prospera, Resson, IBM, Frambot, Tule Technologies, Granular, Gamaya, Hortau, Pycno, Agrosmart, Grownetics и Raven Industries и др.

Източник: www.farminguk.com

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
11916
0

Увеличаването на брутната реколта от чесън в Китай за сезон 2017 г. и излишъкът от него в складовете, поставиха под огромен натиск световния пазар и предизвикаха срив на световните цени.

3879
0

ДФ „Земеделие“ преведе субсидиите по останалите схеми за обвързано с производството подпомагане за зеленчуци, съобщиха от фонда. Близо 6000 земеделски стопани,

2340
0

Заповедта на министъра на земеделието, храните и горите, с която се одобрява специализираният слой, буквално наречен "Площи, допустими за подпомагане",

2601
0

Европейската асоциация на производителите на тютюн УНИТАБ излиза с декларация до всички държави в ЕС. Това стана ясно на среща на земеделския министър Румен Порожанов с изпълнителния комитет на

1305
0

Кризата в търговските отношения между САЩ и ЕС може да има драматично отрицателно въздействие върху американските доставчици на червени боровинки, за които Европа е основен пазар.

Още от Фермер
6228
0

Прополисът или "пчелното лепило" е смес от смоли, която пчелите събират от пъпки и растителни смоли. Прополисът се използва от пчелите в кошера заради антимикробните и антивирусните свойства.

2493
0

Най-важната причина за безплодие при кравата са маточните възпаления, които в практиката са по-известни като ендометрити. По миризмата и цвета на маточните изтечения може да се определи дали

11952
0

Гергана Младенова, Виктор Бичев Ако говорим за лесни за отглеждане орхидеи, на първо място се нарежда фаленопсисът. Латинското наименование на рода много точно говори за цветовете на представителите

6723
0

За да се образуват гладки отрези, резитбата се прави с остър овощарски нож (косер). Трионът се използва в случаите, когато тсе налагат корекции на скелетни и полускелетни клони.

4338
0

С трайното затоплянето на времето в кошерите постъпва все повече нектар и цветен прашец. Това води до бързото нарастване на пчелните семейства. Тази година това се очаква да стане през последната

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Анна Дамянова прибрала тайно заточени към лагерите на смъртта, мъжът ѝ - шеф на полицията в Скопие, ѝ помага, разказва известната пиарка В началото на март 1943 г. еврейската общност в Скопие е уведомена, че на 11 март всички трябва да се съберат на жп гарата. Секретна грама за това пристига и в дома на градоначалника и областен полицейски шеф

Траките винаги са били обект на интерес от страна на археолози, историци и обикновени хора. Културното наследство, което са ни завещали е необозримо, а това че непрестанно се откриват нови и нови находки, всъщност ни доказва колко малко знаем за тях – за техния бит, за обичаите им, за това къде какви племата са живяли или как са изглеждали траките

Всяка година през пролетта часовниците минават с един час напред. И всяка година всички са недоволни. А е толкова лесно всички да са щастливи. Достатъчно е някой да се сети да сменя часа не в събота срещу неделя, а в петък по обед! *** За да различим истинския швейцарски часовник от ментетата, трябва да го хвърлим с все сила в пода на магазина.

Отговор:За съжаление няма химически продукти, които са подходящи за таза цел. Просто трябва да подкопаете дънера и да се опитате да извадите корените му.
youtube video
Към галерията с видеа