Пазарът на изкуствен интелект в земеделието ще нарасне с 24,3% до 2024 г.

13 март 2018
Агробизнес
0
6291
 

Факторите, които стимулират растежа на глобалния пазар на изкуствен интелект в селското стопанство, формулира агенцията Energias Market Research : въвеждане на системи за управление на информацията; автоматизирано напояване; увеличаване на растителната продуктивност, чрез въвеждане на методи на обучение и увеличаване на световното население.

Нарастващата тенденция за въвеждане на прецизно земеделие и интелигентни сензори, също задоволяват търсенето на световния пазар на агроиндустриален изкуствен интелект. Фермерите очакват АИ да сведе до минимум физическия им труд.

Най-сериозното ограничение на ръста на пазара на AI в селскостопанския сектор е високата цена на събирането на данните за земеделската земя.

Изкуственият интелект означава създаването на интелигентни машини, които работят, реагират и се обучават, като хора.

Използва се за подобряване на ефективността на ежедневните задачи. В селското стопанство AI най-често се представя от роботи, безпилотни летателни апарати, "умни" трактори, автоматизирани системи за напояване и приложения за мониторинг на здравето на растенията.

Всичко е взаимносвързано. Така високоефективният мониторинг на реколтата се изпълнява от от безпилотни апарати, оборудвани със сложни софтуерни технологии, като радари и GPS, което минимизира броя на служителите.

Програмите за агророботи или агродронове учат машините да различават растенията, състоянието им и наличието на болести и вредители.

Освен това, машини с ИИ са в състояние да извършват пръскане, плевене, наблюдение на животните в стадото и извършване на други трудоемки аграрни задачи.

Според прогнозите на анализаторите най-интензивен пазар за аграрната ИИ ще се развива в Северна Америка, където активно се въвеждат съвременните технологии.

На второ място са страните от региона на Азия и Тихоокеанския регион.

Ключовите играчи на пазара на глобален изкуствен интелект в селското стопанство са компаниите: John Deere, Iteris, Agworld, Trimble, Farmlogs, Agworld, AGCO, Cropx, Microsoft, Prospera, Resson, IBM, Frambot, Tule Technologies, Granular, Gamaya, Hortau, Pycno, Agrosmart, Grownetics и Raven Industries и др.

Източник: www.farminguk.com

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
1035
0

В доклада си от юни експертите на USDA понижиха оценките за световното производство и износ на царевица през 2018/19 MГ, главно поради преразглеждането на тези показатели за Русия.

963
0

За последните 50 години глобалното производство на соево бобови се е увеличило с 300 млн. тона Светът наблюдава постоянно увеличение на производството на соево бобови, което се е увеличило от 37 млн.

2889
0

Ставката за един допустим за подпомагане хектар по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) е 196,58 лв. на хектар. Тя е определена със заповед на министъра на земеделието Румен Порожанов.

5400
0

Дали ограничаването на субсидиите трябва да бъде национално или европейско решение? Анализ от Светлана Боянова и екипа на екипа на Института за агростратегии и иновации На 01 юни 2018 г.

1701
0

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР

Още от Фермер
2223
0

След като кравата Пенка беше спасена от евтаназия, нарушителката на европейските закони предстои да се завърне в стадото си, съобщи Би Ти Ви. От 25 май кравата Пенка е в импровизиран обор в

1710
0

„Български фермер“: - Дните в края на май и началото на юни бяха дни на истината и знанията за множество български земеделски стопани, които посетиха полските дни, организирани от Лидер Консултинг.

1179
0

Всеки собственик на куче знае от лични набюдения, че кучетата обичат да гледат телевизия. Те наистина са достатъчно умни, за да възприемат образа на животни, дори и на такива,

2268
0

Слабите роеве и тези след тях - т. нар. втораци, се събират. На заредения с пити плодник се поставя празен магазин с дъно от ханеманова решетка. Най-напред се изсипва силният рой.

13689
0

Ако не можете сами, търсете ветеринар За премахване на впил се паразит в любимеца ви, ветеринарните лекари разполагат със специални инструменти. Те позволяват кърлежът да се извади,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

При голям провал винаги се търси изкупителна жертва и по всичко изглежда, че в Германия я намериха в лицето на Месут Йозил. Вестник “Билд” излезе с материал, в който пише, че голяма част от феновете са бесни от решението на селекционера Йоахим Льов да пусне футболиста на английския “Арсенал” титуляр в мача с Мексико.

Популярната система за онлайн наблюдение на пациенти в реално време “Чек Пойнт Кардио” беше използвана като най-добра практика в проведената в Европейския парламент конференция за дигитално здравеопазване. Демонстрираната пред евродепутати българска технология ще стане основа за европейската дигитална трансформация в здравеопазването,

Извън пазара засега остават американските тецове След дълги години застой и липса на воля за либерализацията на пазара на ток най-после се направиха стъпки за освобождаването му. 2018 г. ще се запомни в енергетиката. Държавата - парламентът и Министерството на енергетиката, а и бизнесът се опитаха да залепят парчетата от пъзела на свободния

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа