Пазарът на изкуствен интелект в земеделието ще нарасне с 24,3% до 2024 г.

13 март 2018
Агробизнес
0
6786
 

Факторите, които стимулират растежа на глобалния пазар на изкуствен интелект в селското стопанство, формулира агенцията Energias Market Research : въвеждане на системи за управление на информацията; автоматизирано напояване; увеличаване на растителната продуктивност, чрез въвеждане на методи на обучение и увеличаване на световното население.

Нарастващата тенденция за въвеждане на прецизно земеделие и интелигентни сензори, също задоволяват търсенето на световния пазар на агроиндустриален изкуствен интелект. Фермерите очакват АИ да сведе до минимум физическия им труд.

Най-сериозното ограничение на ръста на пазара на AI в селскостопанския сектор е високата цена на събирането на данните за земеделската земя.

Изкуственият интелект означава създаването на интелигентни машини, които работят, реагират и се обучават, като хора.

Използва се за подобряване на ефективността на ежедневните задачи. В селското стопанство AI най-често се представя от роботи, безпилотни летателни апарати, "умни" трактори, автоматизирани системи за напояване и приложения за мониторинг на здравето на растенията.

Всичко е взаимносвързано. Така високоефективният мониторинг на реколтата се изпълнява от от безпилотни апарати, оборудвани със сложни софтуерни технологии, като радари и GPS, което минимизира броя на служителите.

Програмите за агророботи или агродронове учат машините да различават растенията, състоянието им и наличието на болести и вредители.

Освен това, машини с ИИ са в състояние да извършват пръскане, плевене, наблюдение на животните в стадото и извършване на други трудоемки аграрни задачи.

Според прогнозите на анализаторите най-интензивен пазар за аграрната ИИ ще се развива в Северна Америка, където активно се въвеждат съвременните технологии.

На второ място са страните от региона на Азия и Тихоокеанския регион.

Ключовите играчи на пазара на глобален изкуствен интелект в селското стопанство са компаниите: John Deere, Iteris, Agworld, Trimble, Farmlogs, Agworld, AGCO, Cropx, Microsoft, Prospera, Resson, IBM, Frambot, Tule Technologies, Granular, Gamaya, Hortau, Pycno, Agrosmart, Grownetics и Raven Industries и др.

Източник: www.farminguk.com

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
2943
0

Между 100 и 200 лв. е разходът за еднократното участие във фермерски пазар. А първоначалната инвестиция, която трябва да направи фермерът, за да участва, е 11 500 лева.

666
0

Промени в Закона за храните, с които да премахнат двойния стандарт при храните, предлагат от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), предаде БТА.

765
0

Бъдещето на фермерските пазари обсъждат утре в София по инициатива на Фондация "Биоселена", организатор на седмичния Фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!" пред МЗХГ.

2412
0

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се срещна днес в Атина с гръцкия си колега Ставрос Араховитис. Двамата министри бяха единодушни по отношение на запазване на бюджета на

846
0

.Всякo посещение в Троян и прекрасните села около града, който тази година празнува 150 годишнина от създаването си, носи неповторима емоция. И точно това усещане кара хиляди българи да се връщат в

Още от Фермер
675
0

В домашни условия плодовата продукция се съхранява в дървени касетки. Те са много удобни както за транспортиране от овощната градина до вкъщи, така и за по-нататъшни грижи в помещението за

2043
0

Правителството одобри проект на Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Законопроектът предвижда промяна в списъка на търговските дружества с повече от 50 на сто

630
0

Четири грипни щама се очакват през предстоящия сезон - "Мичиган", "Сингапур", "Колорадо" и "Пукет". Това каза по време на дискусия, посветена на ваксинопрофилактиката, проф.

3015
0

Имам уверение от големите вериги, че няма да работят с печалба от хляба. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов след заседание на ресорната комисия.

2583
0

Според последните данни на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) регистрираните нови леки коли през първите осем месеца у нас са 23 685.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Българският нападател Георги Христов вкара юбилейния си гол №60 в Северна Америка. 33-годишният пловдивчанин излезе титуляр за “Тампа Бей Роудис” в гостуването на “Нешвил” от USL (II ниво на футбола в САЩ и Канада). Христов откри резултата още в началото на мача. Той бе изведен сам срещу вратаря Мат Пикинс,

10 нови шефове на мисии одобри правителството, всички са дипломати Димитър Абаджиев, чийто мандат като посланик на България в Словения още не е изтекъл, получи нов пост. Той ще оглави новосъздаденото българско посолство в столицата на Саудитска Арабия Рияд, реши правителството в сряда. 10 посланически рокади одобри Министерският съвет,

Университетът в Съри, Англия, оповести за първото в историята успешно прилагане на активно събиране на космически боклук в околоземна орбита, предаде ТАСС. На сайта на учебното заведение се съобщава, че това е направено с помощта на мрежа, спусната от експериментален спътник. "Спътникът RemoveDEBRIS успешно използва бордова мрежа в орбита -

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа