Вкусни и засищащи шницели без грам месо? Възможно е! Пригответе ги от боб и сами ще се убедите.

Продукти: 150 г фасул, 1 глава лук, 1 морков, 1 връзка копър, 4 суп. лъж. олио, 4 суп. лъж. галета или панировъчна смес, сол на вкус

Приготвяне: Ако не използвате боб от консерва ще трябва предварително да го накиснете за една нощ.

На следващия ден го сварете, излейте течността и оставете да изстине. Настъргания морков и ситно нарязан лук се задушават в малко мазнина.

В купа смесете боб и зеленчуци. Добавете 2 суп. лъж. галета и ситно нарязания копър. Посолете и с помощта на преса смачкайте боба. Разбъркайте.

Оформете шницелите и ги валяйте в останалата галета. Пържете ги в сгорещено олио от двете страни за по 2-3 минути. Ястието ви е готово. Можете да го гарнирате със зелена салата и да го сервирате на масата.