Лесни за отглеждане орхидеи

12 март 2018
Цветя
0
28917
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Тези нови разновидности на орхидеите предлагат удивителни цветове, повече съцветия и имат разнообразни характеристики, на които можете да се наслаждавате.

Фаленопсис

Орхидеите Фаленопсис са едни от най-евтините видове, които цъфтят най-дълго. След като разцъфнат, те продължават да изглеждат страхотно и четири месеца след това. Цветчетата им се срещат в различни нюанси: бяло, розово, червено, зелено, жълто, оранжево и лилаво.

Как да ги отглеждаме: Орхидеите Фаленопсис трябва да са засадени на ниско и светло място, и да се поливат веднъж седмично. За да имат по-големи цветове, е необходимо да ги подхранвате с торове за орхидеи. Растенията виреят най-добре при температура от 10 до 24 градуса.

Забележка: По-ниските температури могат да подпомогнат по-бързия им цъфтеж.

Дендробиум

Цъфтежът на този вид орхидея наподобява на цветчета в букет и има дълги съцветия (те изглеждат добре дори и след месеци). Цветовете им варират в различни нюанси - от бели до лилави, розови, дори и зелени.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж седмично и се наторяват с тор за орхидеи. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Дендробиумите се срещат в стотици разновидности. Най-често срещаните от тях запазват зеленината си през цялата година и цветовете се появяват върху новите стъбла.

Онцидиум

Този вид орхидеи се нарича още "танцуваща дама". Цветчетата му са малки и разноцветни, и са около 50 и повече на едно съцветие. Обагрени са в нюансите на жълто, лилаво, червено, розово и бяло, с пищни и контрастни очертания.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж седмично и се торят с тор за орхидеи през пролетта и лятото. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 24 градуса.

Забележка: Орхидеите Онцидиум са също така много ароматни.

Цимбидиум

Този вид орхидеи са дългогодишни растения и са устойчиви през зимата и ранната пролет. Лесно се поддържат и затова са предпочитани стайни цветя.

Как да ги отглеждаме: Цибидиумът вирее най-добре на светли места. Възможно е дори да го изнесете отвън на сенчесто място през лятото. Полива се веднъж седмично и трябва да се внимава да не се пресуши. Наторява се с тор за орхидеи през пролетта и лятото. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Този вид орхидеи са устойчиви и при ниски температури - под 10 градуса, за около седмица, и може би заради това те цъфтят през зимата.

Орхидея Пантофка

Това е може би най-специалната орхидея. Тропическата орхидея Пантофка има големи цветове, състоящи се от кухи торбички, прикрепени към чашчелистчето и две листенца. И още нещо: често тези орхидеи имат пъстри листенца, така че изглеждат чудесно, дори и да не цъфтят.

Как да ги отглеждаме: Орхидеите пантофки растат при ниски и умерени температури и на светли места. Поливат се веднъж седмично и се наторяват веднъж месечно, през пролетта и лятото. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Някои от цветчетата растат по много на стъблото, така че ще ви дадат по-голям изглед за по-дълъг период от време.

Катлея

Може би ще помислите, че това е букет от орхидеи, но всъщност това е прекрасно стайно растение. Цветчетата са ароматни и варират в различни нюанси: червено, розово, бяло, жълто и оранжево.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично и се торят с тор за орхидеи през пролетта и лятото, за да имат по-големи цветове. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Орхидеята цъфти два пъти годишно и цветчетата се задържат за около седмица. Трябва да сте сигурни, че растението е на достатъчно слънчево място, иначе ще увехне бързо.

Скъпоценни орхидеи

Тази красота често не разцъфтява. Вместо това има прекрасни лилави листа, които привличат внимание. Малките й цветчета разцъфтяват през лятото или през есента и изпъкват контрастно на фона на листата й.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена и слаба светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично и се торят с тор за орхидеи веднъж месечно. Най-подходящата температура за тях е между 13 и 27 градуса.

Забележка: Скъпоценната орхидея се нуждае от влага, за да предпази страхотните си листа от покафеняване и изсъхване по краищата.

Орхидея Раковина

Това е друг вид лесно отглеждаща се орхидея. Орхидеята Раковина има лилави цветчета с формата на мида и зелени чашчелистчета, които малко наподобяват на пипала. Цветчетата се задържат дълго време и са многобройни.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места със слаба светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично, и се торят веднъж месечно. Най-подходящата температура за тях е между 16 и 27 градуса.

Орхидея Монахиня

Този вид орхидея е също лесен за отглеждане. През зимата цветчетата й са на снопчета от лилави, кафяви и бели листенца, прикрепени към стъбло, което е високо 90 сантиметра, и листа, които са с наситен зелен цвят.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена светлина. Поливат се веднъж седмично и се торят с тор за орхидеи веднъж месечно, за да имат повече цветове. Най-подходящата температура за тях е между 16 и 27 градуса.

Забележка: Трябва да се следи орхидеята да не пресъхне, иначе листата й ще покафенеят.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Цветя
36387
0

Кичестото растение привлича с ярките си гъсти цветове Това очарователно растение може да се настани в градината в саксии или кошници, а сортовете с дълги филизи ще украсяват пейки и огради.

62694
0

Красавицата може да се конкурира с орхидеите За Adenium obesum се заговори отскоро у нас. С екзотичния си вид и красивите си цветове той бързо намира място в сърцата и домовете на любителите и

13644
0

Хостата е идеална и за ,заети хора Красиви, лесни за отглеждане растения, без много неприятели се продават като топъл хляб днес. А ако са и многогодишни, щастието е пълно.

18495
0

В цветната градина всичко се нуждае от чести поливки и често разрохкване на почвата. Не се поливат само лалетата, зюмбюлите и нарцисите, луковиците на които трябва да се извадят,

30483
0

Ако в градината има склон, където нищо не иска да расте, или голи участъци под дърветата, там засадете красивата билка Има както нискорастящи видове,

Още от Фермер
2205
0

След като кравата Пенка беше спасена от евтаназия, нарушителката на европейските закони предстои да се завърне в стадото си, съобщи Би Ти Ви. От 25 май кравата Пенка е в импровизиран обор в

1683
0

„Български фермер“: - Дните в края на май и началото на юни бяха дни на истината и знанията за множество български земеделски стопани, които посетиха полските дни, организирани от Лидер Консултинг.

1161
0

Всеки собственик на куче знае от лични набюдения, че кучетата обичат да гледат телевизия. Те наистина са достатъчно умни, за да възприемат образа на животни, дори и на такива,

2268
0

Слабите роеве и тези след тях - т. нар. втораци, се събират. На заредения с пити плодник се поставя празен магазин с дъно от ханеманова решетка. Най-напред се изсипва силният рой.

13671
0

Ако не можете сами, търсете ветеринар За премахване на впил се паразит в любимеца ви, ветеринарните лекари разполагат със специални инструменти. Те позволяват кърлежът да се извади,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

При голям провал винаги се търси изкупителна жертва и по всичко изглежда, че в Германия я намериха в лицето на Месут Йозил. Вестник “Билд” излезе с материал, в който пише, че голяма част от феновете са бесни от решението на селекционера Йоахим Льов да пусне футболиста на английския “Арсенал” титуляр в мача с Мексико.

Популярната система за онлайн наблюдение на пациенти в реално време “Чек Пойнт Кардио” беше използвана като най-добра практика в проведената в Европейския парламент конференция за дигитално здравеопазване. Демонстрираната пред евродепутати българска технология ще стане основа за европейската дигитална трансформация в здравеопазването,

Извън пазара засега остават американските тецове След дълги години застой и липса на воля за либерализацията на пазара на ток най-после се направиха стъпки за освобождаването му. 2018 г. ще се запомни в енергетиката. Държавата - парламентът и Министерството на енергетиката, а и бизнесът се опитаха да залепят парчетата от пъзела на свободния

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа