Лесни за отглеждане орхидеи

12 март 2018
Цветя
0
32697
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Тези нови разновидности на орхидеите предлагат удивителни цветове, повече съцветия и имат разнообразни характеристики, на които можете да се наслаждавате.

Фаленопсис

Орхидеите Фаленопсис са едни от най-евтините видове, които цъфтят най-дълго. След като разцъфнат, те продължават да изглеждат страхотно и четири месеца след това. Цветчетата им се срещат в различни нюанси: бяло, розово, червено, зелено, жълто, оранжево и лилаво.

Как да ги отглеждаме: Орхидеите Фаленопсис трябва да са засадени на ниско и светло място, и да се поливат веднъж седмично. За да имат по-големи цветове, е необходимо да ги подхранвате с торове за орхидеи. Растенията виреят най-добре при температура от 10 до 24 градуса.

Забележка: По-ниските температури могат да подпомогнат по-бързия им цъфтеж.

Дендробиум

Цъфтежът на този вид орхидея наподобява на цветчета в букет и има дълги съцветия (те изглеждат добре дори и след месеци). Цветовете им варират в различни нюанси - от бели до лилави, розови, дори и зелени.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж седмично и се наторяват с тор за орхидеи. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Дендробиумите се срещат в стотици разновидности. Най-често срещаните от тях запазват зеленината си през цялата година и цветовете се появяват върху новите стъбла.

Онцидиум

Този вид орхидеи се нарича още "танцуваща дама". Цветчетата му са малки и разноцветни, и са около 50 и повече на едно съцветие. Обагрени са в нюансите на жълто, лилаво, червено, розово и бяло, с пищни и контрастни очертания.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж седмично и се торят с тор за орхидеи през пролетта и лятото. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 24 градуса.

Забележка: Орхидеите Онцидиум са също така много ароматни.

Цимбидиум

Този вид орхидеи са дългогодишни растения и са устойчиви през зимата и ранната пролет. Лесно се поддържат и затова са предпочитани стайни цветя.

Как да ги отглеждаме: Цибидиумът вирее най-добре на светли места. Възможно е дори да го изнесете отвън на сенчесто място през лятото. Полива се веднъж седмично и трябва да се внимава да не се пресуши. Наторява се с тор за орхидеи през пролетта и лятото. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Този вид орхидеи са устойчиви и при ниски температури - под 10 градуса, за около седмица, и може би заради това те цъфтят през зимата.

Орхидея Пантофка

Това е може би най-специалната орхидея. Тропическата орхидея Пантофка има големи цветове, състоящи се от кухи торбички, прикрепени към чашчелистчето и две листенца. И още нещо: често тези орхидеи имат пъстри листенца, така че изглеждат чудесно, дори и да не цъфтят.

Как да ги отглеждаме: Орхидеите пантофки растат при ниски и умерени температури и на светли места. Поливат се веднъж седмично и се наторяват веднъж месечно, през пролетта и лятото. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Някои от цветчетата растат по много на стъблото, така че ще ви дадат по-голям изглед за по-дълъг период от време.

Катлея

Може би ще помислите, че това е букет от орхидеи, но всъщност това е прекрасно стайно растение. Цветчетата са ароматни и варират в различни нюанси: червено, розово, бяло, жълто и оранжево.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично и се торят с тор за орхидеи през пролетта и лятото, за да имат по-големи цветове. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Орхидеята цъфти два пъти годишно и цветчетата се задържат за около седмица. Трябва да сте сигурни, че растението е на достатъчно слънчево място, иначе ще увехне бързо.

Скъпоценни орхидеи

Тази красота често не разцъфтява. Вместо това има прекрасни лилави листа, които привличат внимание. Малките й цветчета разцъфтяват през лятото или през есента и изпъкват контрастно на фона на листата й.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена и слаба светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично и се торят с тор за орхидеи веднъж месечно. Най-подходящата температура за тях е между 13 и 27 градуса.

Забележка: Скъпоценната орхидея се нуждае от влага, за да предпази страхотните си листа от покафеняване и изсъхване по краищата.

Орхидея Раковина

Това е друг вид лесно отглеждаща се орхидея. Орхидеята Раковина има лилави цветчета с формата на мида и зелени чашчелистчета, които малко наподобяват на пипала. Цветчетата се задържат дълго време и са многобройни.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места със слаба светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично, и се торят веднъж месечно. Най-подходящата температура за тях е между 16 и 27 градуса.

Орхидея Монахиня

Този вид орхидея е също лесен за отглеждане. През зимата цветчетата й са на снопчета от лилави, кафяви и бели листенца, прикрепени към стъбло, което е високо 90 сантиметра, и листа, които са с наситен зелен цвят.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена светлина. Поливат се веднъж седмично и се торят с тор за орхидеи веднъж месечно, за да имат повече цветове. Най-подходящата температура за тях е между 16 и 27 градуса.

Забележка: Трябва да се следи орхидеята да не пресъхне, иначе листата й ще покафенеят.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Цветя
4716
0

“Купих си холандска бегония. Веднага ли да я пресадя в нова саксия, или да изчакам да прецъфти? Мога ли да я поставя близо до друга бегония?” Семейството на бегониите е огромно.

5913
0

Как да държим насекомите далеч от градината и растенията? Този въпрос често задават много хоби-градинари. Но, замислете се... Градина без насекоми е като птица без песен.

23328
0

Сега да се планира пролетната градина Цветята са най-главното украшение на всяка градина. За да се наслаждават на красотата им и през следващата година,

39429
0

“Отровата е във всичко, и няма нищо без отрова. Дозата я прави отрова или лекарство." Думите са на известен професор от далечното минало. А темата напълно се припокрива с героите на тази страница.

3411
0

* Блатното кокиче е в Червената книга Блатното кокиче (Leucojum aestivum) е луковично растение с пролетен цъфтеж. Климатичните условия у нас са благоприятни за това лечебно растение,

Още от Фермер
666
0

В домашни условия плодовата продукция се съхранява в дървени касетки. Те са много удобни както за транспортиране от овощната градина до вкъщи, така и за по-нататъшни грижи в помещението за

2898
0

Между 100 и 200 лв. е разходът за еднократното участие във фермерски пазар. А първоначалната инвестиция, която трябва да направи фермерът, за да участва, е 11 500 лева.

2007
0

Правителството одобри проект на Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Законопроектът предвижда промяна в списъка на търговските дружества с повече от 50 на сто

630
0

Четири грипни щама се очакват през предстоящия сезон - "Мичиган", "Сингапур", "Колорадо" и "Пукет". Това каза по време на дискусия, посветена на ваксинопрофилактиката, проф.

2979
0

Имам уверение от големите вериги, че няма да работят с печалба от хляба. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов след заседание на ресорната комисия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Българският нападател Георги Христов вкара юбилейния си гол №60 в Северна Америка. 33-годишният пловдивчанин излезе титуляр за “Тампа Бей Роудис” в гостуването на “Нешвил” от USL (II ниво на футбола в САЩ и Канада). Христов откри резултата още в началото на мача. Той бе изведен сам срещу вратаря Мат Пикинс,

10 нови шефове на мисии одобри правителството, всички са дипломати Димитър Абаджиев, чийто мандат като посланик на България в Словения още не е изтекъл, получи нов пост. Той ще оглави новосъздаденото българско посолство в столицата на Саудитска Арабия Рияд, реши правителството в сряда. 10 посланически рокади одобри Министерският съвет,

Университетът в Съри, Англия, оповести за първото в историята успешно прилагане на активно събиране на космически боклук в околоземна орбита, предаде ТАСС. На сайта на учебното заведение се съобщава, че това е направено с помощта на мрежа, спусната от експериментален спътник. "Спътникът RemoveDEBRIS успешно използва бордова мрежа в орбита -

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа