Лесни за отглеждане орхидеи

12 март 2018
Цветя
0
24795
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Тези нови разновидности на орхидеите предлагат удивителни цветове, повече съцветия и имат разнообразни характеристики, на които можете да се наслаждавате.

Фаленопсис

Орхидеите Фаленопсис са едни от най-евтините видове, които цъфтят най-дълго. След като разцъфнат, те продължават да изглеждат страхотно и четири месеца след това. Цветчетата им се срещат в различни нюанси: бяло, розово, червено, зелено, жълто, оранжево и лилаво.

Как да ги отглеждаме: Орхидеите Фаленопсис трябва да са засадени на ниско и светло място, и да се поливат веднъж седмично. За да имат по-големи цветове, е необходимо да ги подхранвате с торове за орхидеи. Растенията виреят най-добре при температура от 10 до 24 градуса.

Забележка: По-ниските температури могат да подпомогнат по-бързия им цъфтеж.

Дендробиум

Цъфтежът на този вид орхидея наподобява на цветчета в букет и има дълги съцветия (те изглеждат добре дори и след месеци). Цветовете им варират в различни нюанси - от бели до лилави, розови, дори и зелени.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж седмично и се наторяват с тор за орхидеи. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Дендробиумите се срещат в стотици разновидности. Най-често срещаните от тях запазват зеленината си през цялата година и цветовете се появяват върху новите стъбла.

Онцидиум

Този вид орхидеи се нарича още "танцуваща дама". Цветчетата му са малки и разноцветни, и са около 50 и повече на едно съцветие. Обагрени са в нюансите на жълто, лилаво, червено, розово и бяло, с пищни и контрастни очертания.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж седмично и се торят с тор за орхидеи през пролетта и лятото. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 24 градуса.

Забележка: Орхидеите Онцидиум са също така много ароматни.

Цимбидиум

Този вид орхидеи са дългогодишни растения и са устойчиви през зимата и ранната пролет. Лесно се поддържат и затова са предпочитани стайни цветя.

Как да ги отглеждаме: Цибидиумът вирее най-добре на светли места. Възможно е дори да го изнесете отвън на сенчесто място през лятото. Полива се веднъж седмично и трябва да се внимава да не се пресуши. Наторява се с тор за орхидеи през пролетта и лятото. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Този вид орхидеи са устойчиви и при ниски температури - под 10 градуса, за около седмица, и може би заради това те цъфтят през зимата.

Орхидея Пантофка

Това е може би най-специалната орхидея. Тропическата орхидея Пантофка има големи цветове, състоящи се от кухи торбички, прикрепени към чашчелистчето и две листенца. И още нещо: често тези орхидеи имат пъстри листенца, така че изглеждат чудесно, дори и да не цъфтят.

Как да ги отглеждаме: Орхидеите пантофки растат при ниски и умерени температури и на светли места. Поливат се веднъж седмично и се наторяват веднъж месечно, през пролетта и лятото. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Някои от цветчетата растат по много на стъблото, така че ще ви дадат по-голям изглед за по-дълъг период от време.

Катлея

Може би ще помислите, че това е букет от орхидеи, но всъщност това е прекрасно стайно растение. Цветчетата са ароматни и варират в различни нюанси: червено, розово, бяло, жълто и оранжево.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично и се торят с тор за орхидеи през пролетта и лятото, за да имат по-големи цветове. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Орхидеята цъфти два пъти годишно и цветчетата се задържат за около седмица. Трябва да сте сигурни, че растението е на достатъчно слънчево място, иначе ще увехне бързо.

Скъпоценни орхидеи

Тази красота често не разцъфтява. Вместо това има прекрасни лилави листа, които привличат внимание. Малките й цветчета разцъфтяват през лятото или през есента и изпъкват контрастно на фона на листата й.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена и слаба светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично и се торят с тор за орхидеи веднъж месечно. Най-подходящата температура за тях е между 13 и 27 градуса.

Забележка: Скъпоценната орхидея се нуждае от влага, за да предпази страхотните си листа от покафеняване и изсъхване по краищата.

Орхидея Раковина

Това е друг вид лесно отглеждаща се орхидея. Орхидеята Раковина има лилави цветчета с формата на мида и зелени чашчелистчета, които малко наподобяват на пипала. Цветчетата се задържат дълго време и са многобройни.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места със слаба светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично, и се торят веднъж месечно. Най-подходящата температура за тях е между 16 и 27 градуса.

Орхидея Монахиня

Този вид орхидея е също лесен за отглеждане. През зимата цветчетата й са на снопчета от лилави, кафяви и бели листенца, прикрепени към стъбло, което е високо 90 сантиметра, и листа, които са с наситен зелен цвят.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена светлина. Поливат се веднъж седмично и се торят с тор за орхидеи веднъж месечно, за да имат повече цветове. Най-подходящата температура за тях е между 16 и 27 градуса.

Забележка: Трябва да се следи орхидеята да не пресъхне, иначе листата й ще покафенеят.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Цветя
11970
0

Гергана Младенова, Виктор Бичев Ако говорим за лесни за отглеждане орхидеи, на първо място се нарежда фаленопсисът. Латинското наименование на рода много точно говори за цветовете на представителите

5580
0

Лилиумът Lion Heart - лъвско сърце, е ефектен азиатски сорт от серията Танго. Благодарение на необичайните си цветове – преливане от ярко жълто към черно,

5490
0

Името произлиза от гръцките думи "кардио" - "сърце" и "крион" - "лилия", т.е. "сърцевидна лилия". Дължи се на формата на листата. Кардиокринумът е гигантска лилия, която цъфти само веднъж,

23886
0

С химични препарати или без? Разглеждаме възможните варианти за подхранване на цветята- плюсовете и минисуте на синтетичните торове и тези на органичните.

30420
0

Тази операция често се смята за елементарна, но в действителност има строги правила Растенията не се развиват само на височина, но и на ширина. Кореновата система на цветята се развива пропорционално

Още от Фермер
6237
0

Прополисът или "пчелното лепило" е смес от смоли, която пчелите събират от пъпки и растителни смоли. Прополисът се използва от пчелите в кошера заради антимикробните и антивирусните свойства.

2493
0

Най-важната причина за безплодие при кравата са маточните възпаления, които в практиката са по-известни като ендометрити. По миризмата и цвета на маточните изтечения може да се определи дали

6723
0

За да се образуват гладки отрези, резитбата се прави с остър овощарски нож (косер). Трионът се използва в случаите, когато тсе налагат корекции на скелетни и полускелетни клони.

4338
0

С трайното затоплянето на времето в кошерите постъпва все повече нектар и цветен прашец. Това води до бързото нарастване на пчелните семейства. Тази година това се очаква да стане през последната

1143
0

През нощта валежите почти навсякъде ще спрат. Преди обяд над западната половина на страната и облачността временно ще се разкъса, но по-късно през деня отново ще се увеличи и на отделни места,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Анна Дамянова прибрала тайно заточени към лагерите на смъртта, мъжът ѝ - шеф на полицията в Скопие, ѝ помага, разказва известната пиарка В началото на март 1943 г. еврейската общност в Скопие е уведомена, че на 11 март всички трябва да се съберат на жп гарата. Секретна грама за това пристига и в дома на градоначалника и областен полицейски шеф

Траките винаги са били обект на интерес от страна на археолози, историци и обикновени хора. Културното наследство, което са ни завещали е необозримо, а това че непрестанно се откриват нови и нови находки, всъщност ни доказва колко малко знаем за тях – за техния бит, за обичаите им, за това къде какви племата са живяли или как са изглеждали траките

Всяка година през пролетта часовниците минават с един час напред. И всяка година всички са недоволни. А е толкова лесно всички да са щастливи. Достатъчно е някой да се сети да сменя часа не в събота срещу неделя, а в петък по обед! *** За да различим истинския швейцарски часовник от ментетата, трябва да го хвърлим с все сила в пода на магазина.

Отговор:За съжаление няма химически продукти, които са подходящи за таза цел. Просто трябва да подкопаете дънера и да се опитате да извадите корените му.
youtube video
Към галерията с видеа