Да започнем с продуктите си в житни, тъй като не само, че те са актуалните култури към момента, но и ние може да предложим много ефективни предложения за опазването им, каза Жечо Мурзов, търговски мениджър за България, на проведените семинар пред земеделски производители от страната. През изминалия сезон в житни фунгицидът Солигор беше №1. Продуктът е за трета година на пазара, но ние видяхме потенциала му, вие ни повярвахте, залагайки на него и така си осигурихте добър добив.

Друг продукт при житните култури от листата на Байер е хербицидът Секатор. Той е сред най-предпочитаните, тъй като е с широк спектър на контролирани плевели – лайка, лепка, паламида, др. Важно и уникално предимство, което не може да бъде достигнато от никой друг хербицид, казват от екипа, е неговата селективност, толерантност към културите. Това позволява да бъде прилаган в по-късни фази, както и в по-високи дози, ако плевелите са по-големи.

Новото е, че от 2018 г. официално може да се използва в по-късна фаза, до флагов лист на културата, 10-15 мл, когато е по-късно и плевелите са по-големи. Нещо, което е важно и отличава Секатор е, че в него има антидотна технология, която се увеличава пропорционално с увеличаване на хербицида или с други думи 10-12-15 мл се увеличава с 20-30-50% антидота.

Какво ново още от Байер, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 8 март.