Само така ще се запазят всички добри свойства. Сухият прашец трябва да се съхранява в херметически затворени контейнери на тъмно място. Сухият прашец не е необходимо да се съхранява във фризер или хладилник, тъй като водното съдържание се елиминира в процеса на сушене.
Ако не сте в състояние да замразите или изсушите полен, пресен прашец може да се смеси с чист мед. Но в този случай поленът трябва да се смеси много добре с меда, за да се избегнат въздушните мехурчета вътре в меда.
Сместа трябва да престои 2 седмици, за да може прашецът да се разтвори в меда. През цялото време обръщайте буркана, съдържащ сместа, всеки ден, за да позволите на прашеца да се смеси напълно с меда. Тази смес може да се съхранява при стайна температура до една година.
Коментари