Фирма Пестицид е един от най-големите дистрибутори на семена, торове, продукти за растителна защита, но не само това. Фирмата прави собствена селекция, както и семепроизводство.

Разнообразието от продукти е наистина огромно, понякога е трудно да се ориентираш в портфолиата на фирмите. И именно тук идват на помощ специалистите на Пестицид, да изберат най-доброто за всеки фермер и за всяко поле. Винаги се работи индивидуално, подходът към всеки е различен.

Почвено-климатичните условия у нас са много разнообразни, понякога в един район има сериозни разлики, така че да се подберат правилните семена, е от решаващо значение за успешното производство. Още повече това важи за пшеницата, където изборът на сорт се свежда дори до микрорайониране.

В съвременните условия, когато себестойността на земеделската продукция е от основно значение за всеки производител, трябва да се подхожда много внимателно.

Стремим се да предлагаме технологични решения за нашите партньори, разяснява Блага Андреева, собственик и управител на Пестицид. По този начин избираме не само семената, но и подходящото подхранване, както и следим здравословното състояние на полетата.

Още по темата, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 22 февруари.