Германският производител представи обновената си гама зърноприбиращи комбайни

В новата серия е модернизирано електронното управление на четиристепенната хидростатична трансмисия. В режим на круиз контрол системата поддържа оптимална работна скорост, като тя може да бъде коригирана чрез преместване на джойстика на управлението напред и назад за нейното увеличаване или намаляване. Максималната скорост достига 25 км/ч.

Наследената от предшественика трибарабанна система за овършаване MaxiCrop с независим турбосепаратор влиза в стандартното оборудване на машините. Високата производителност и внимателното овършаване на събраната маса се осигурява благодарение на площта на овършаващата повърхност от 1,13 кв. м, ъгъла на обхвата на подбарабанното пространство от 121 градуса и скоростта на въртене на барабана от 210 до 1250 об/мин.

Серия C9300 е оборудвана с решетки с електрическо регулиране с обща площ от 6,32 кв.м за моделите с шест сламотръса. Повишената ефективност на почистването се постига за сметка на използването на турбовентилатор по цялата ширина на решетките.

Фирмената система за независимо доовършаване на зърното (DGR) връща зърното на сепариращата дъска, като по този начин изключва задръстването на овършаващия барабан.

Новата сечка за сламата позволява на оператора да настройва потока на раздробената маса в съответствие с работните условия.

Новият дизайн осигурява оптимизиране на потока на сламата и увеличава площта на сепарирането. Общата площ на сепарирането е 7,46 кв. м за моделите с 5 сламотръса и 8,90 кв.м за 6-сламотръсния модел.

Бункерът за зърното на новата серия С9300 има увеличен обем до 10 500 л. Благодарение на новата система с двоен шнек скоростта на разтоварването вече е впечатляващите 120 литра в секунда.

Новата серия е оборудвана с хедери с работна ширина от 5,40 до 9 м, с надежден режещ апарат Schumacher с планетрано задвижване. Достъпни са приставки за рапица и хедери VARICrop.

Кабината CommanderCab VI е изцяло обновена и включва новия дисплей iMonitor.

Комбайните са оборудвани с двигатели Mercedes-Benz с мощност 340-395 к.с., отговарящи на еконормите Stage IV.