Продукти: 4 патладжана, 4-5 твърдо сварени яйца, 2 средно големи глави лук, оцет, майонеза, сол и захар на вкус, масло за пържене

Приготвяне: Патладжаните се режет на сламки, а лукът - на полумесеци. Синия домат прехвърляме в дълбока купа, посоляваме и оставяме, за да се стече горчилката. Лукът трябва да се маринова. За целта го заливаме с вряла вода, оставяме за няколко минути и изливаме водата. Към лука добавяме 1 суп. лъж. захар и 4 суп. лъж. оцет (най-добре е да ползвате ябълков) и отново заливаме с вряла вода (50-70 мл). Похлупваме и оставяме така докато изстине.

Патладжаните се запържват в растителното масло и се оставят да изстиват. Прехвърляме в дълбока купа, прибавяме нарязаните яйца и отцедения лук. подправяме с майонеза. Посоляваме на вкус и добре разбъркваме.