Мисията на Байер е да създава иновации в земеделието, каза Габор Равицки, мениджър за България, на срещата на фирмата с производители от Североизточна България. Ние сме компания, която се стреми да доставя по най-краткия начин иновации, за да може фермерите да работят още по-успешно.

Както ние, така и те са изправени пред много предизвикателства. Затова е важно да предлагаме интегрирани икономически решения. За целта сме впрегнали всички наши възможности, с които разполагаме, за да обработваме данните за културите и околната среда с невероятна скорост и обем, и в същото време увеличаваме възможността да работим на ниво генетика, селекция на семена и т. н

Искаме да предложим на земеделските производители нови инструменти както за прогноза, така и за оптимизиране на производство и в крайна сметка нови по-селективни продукти към растенията и околната среда, по безопасни за хората, но запазвайки ефективността им към вредителите.

Нашата цел е да работим за създаването на устойчив модел в земеделието, чрез иновации, които доставяме. И всичко това за създаване на едно устойчиво бъдеще на земеделието, което да предадем на нашите наследници и това да бъде направено с голяма доза социална отговорност.