Продукти: 5-6 домата, 200 г пилешки гърди, 3 суп. лъж. майонеза, 100 г кашкавал, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Подгответе всички необходими продукти. Доматите се избират да са малки и твърди, така че по време на печенето да не се разкашкват. Изплакнете пилешките гърди и ги подсушете. Нарежете с остър нож на малки кубчета. Запържете нарязаните пилешки гърди в тиган, поръсете със сол и черен пипер. Запържете до златисто. На доматите се отрязват капачета и с помощта на чаена лъжичка се издълбава сърцевината.

Издълбаната сърцевина се запазва и от нея се приготвя чудесен сос за различни месни ястия - просто добавете любимите си подправки, чесън, сол. Задушава се на средно силен котлон за няколко минути.

Издълбаните домати се пълнят със задушеното пилешко месо. Върху месото се слага 1/2 суп. лъж. майонеза (може да е по-малко в зависимост от размера на доматите) и отгоре обилно се поръсва с настърган кашкавал.

Печете във фурната за 15-20 минути при температура 180-200 градуса.

Вкусните печени пълнени домати са готови! Сервирайте горещи! Ако доматите са изстинали, могат да се притоплят в микровълнова или в обикновена фурна.