Аерирането на пасищата премахва плевелите

01 февруари 2018
Агротехника
0
8019
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 

Нов високо технологичен аератор JOSKIN Scariflex Max предлага у нас Агритоп

 

Приоритетът на белгийската компания JOSKIN е преди всичко да адаптира продуктите си към нуждите на земеделските стопани. Ето защо водещият световен производител на машини за разпръскване на тор и селскостопански ремаркета предлага нов модел аератор, който комбинира две функции в една машина.

Тази пролет фирма АГРИТОП, официален представител на белгийската марка, поставя акцент на машините за поддържане и аериране на пасища, ремаркета за транспорт на животни, машини за разпространение на оборска тор и всички инструменти за прилагане на течен тор в почвата.

Новият аератор за българския пазар е JOSKIN Scariflex Max. Той е оборудван със 7 реда с 3 различни инструменти. Работната дълбочина може да се регулира индивидуално в зависимост от работната задача, която се решава в момента. За да се регенерира пасището той е снабден с по-агресивни работни инструменти, проникващи по-дълбоко в почвата. Освен това е възможно да оборудвате аератора с електрическа или пневматична сеялка.

Електрическата сеялка разпръсква семената директно с помощта на ротационен диск намиращ се под резервоара. Пневматичната сеялка разпределя семената с въздушен поток с помощта на разпределител. След това зърното се изпраща чрез тръби на струйки, които са разположени пред гъвкавите зъбци. За добрия тревостой е задължително подсяване на пасищата след втората година с 1,5 - 2,0 кг. тревна смеска на декар, което позволява дълготрайно използване на пасището.

Предназначението на аераторите JOSKIN е да разрохват повърхностния почвения слой, като по този начин позволява кислорода да прониква в почвата и да ускори растежа на тревната маса. С тях можете да подобрите изхранването на животните си с по-качествена и по-голяма като количество тревна маса.

Пасищните аератори на белгийската компания JOSKIN са напълно поцинковани за дълъг период на експлоатация. Те са здрави и надеждни.

Изработват се от специална стомана

Поцинкованата конструкция гарантира надеждността им, а минималните разходи за поддръжка - рентабилността.

Начинът на използване и поддържането на пасищата e от съществено значение за тяхната продуктивност и дълготрайност. При свободната паша уплътняването на почвата води до изменение на нейните физични свойства, което се отразява върху развитието на тревите. Видовете, които изискват по-добра аерация бързо отпадат от тревостоя и на тяхно място се развиват по-устойчивите плевели и слабо продуктивни с ниско качество треви. Това налага поддържане на пасищата чрез аериране.

Задължително е аерирането на пасищата в началото на сезона и малко след края на пашата. Използването на аераторите JOSKIN за аериране на почвата може да е много печелившо. Ползите от аерирането са:

аерирането на почвата увеличава нитрификацията и намалява на окисляването й

дава възможност на дъждовната вода и въздуха лесно да проникват в почвата

ремахва плевелите

позволява лесно проникване на оборския тор, като по този начин се увеличава неговата полза.

Фирма АГРИТОП предлага на българския пазар няколко модела аератори JOSKIN с различни модификации. Това са пасищни аератори JOSKIN SCARIFLEX с работна ширина от 4,80 м до 9,30 м. Моделът Scariflex R5S3 притежава всички качества, за да бъде най-добрият вариант между брана за разпространение на тор, пасищен аератор и верижна брана.

Този аератор е с 5 реда и 3 различни инструменти.

Моделът Scariflex R6S5 включва един ред с изравняващи скрепери и 5 реда гъвкави зъбци. По този начин фрезоването на почвата се подобрява, точно като плевене. Моделът Scariflex R6S6 има само гъвкави зъбци, които са разпределени на 6 реда с общо разстояние само 25 см. Гарантира максимална ефективност благодарение на “вибриращия” ефект при работа. Друга модификация са пасищните аератори JOSKIN RENOVA с работна ширина от 2,40 до 7,40 м - изравняват релефите;  разрохват и прорязват почвата водейки до повърхностна минерализация. Ножовете позволяват дълбоко проникване в площта, спомагащо за бърз растеж на тревата и подобряване производителността на почвата.

Те са безопасни при транспортиране и лесни за употреба. Аераторите лесно се прикачват към различни трактори. Лесно се транспортират благодарение на хидравлично сгъваема система на удълженията за следните модели: RENOVA-400, RENOVA-500 и RENOVA-600. Позволяват регулиране на дълбочината на прорезите в почвате.

Фирма JOSKIN предлага и пасищни аератори EBR4S2 с работна ширина от 2,00 до 6,60 м, а лентовите аератори EBR4S2 са традиционни аератотри, изработени от поцинкована рамка с пружинни работни органи, позволяващи да се ограничат вибрациите при работа. Машината се състои от 4 реда работни органи, оставяйки голямо работно пространство между тях, така че първият ред органи да свърши преди следващия да започне да работи. Работната дълбочина може да бъде регулирана механично.

Машини за изравняване на тревна маса JOSKIN

За по-голямо количество и високо качество на тревната маса е добре преди аерирането пасището да се изравни, като се почисти от остатъци и малки храсти. Многофункционалните и здрави топери JOSKIN в комбинация с пасищните аератори ускоряват растежа на зелената тревна маса и запазват кореновата й система без да я увреждат.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
15435
0

Престижната австрийска марка трактори LINDNER влиза на българските ниви Фирмата предлага иновативни решения в средния мощностен диапазон от 76 до 144 к.с. Фирма УНИВЕРСАЛ-НВГ гр.

5976
0

Компанията за анализ на почвите Teralytic пусна ограничен брой безжични почвени сонди, които трябва да бъдат доставени във времето за засаждане през сезон 2019.

5121
0

Световна премиера в Германия на комбайните Axial Flow 250 Не просто машини, а интелигентни решения за печеливш агробизнес Американският гигант Case IH,

4176
0

Ани Димитрова, по материали на Future farming Улавянето на неблагоприятни промени в растежа и качеството на растенията вероятно ще стане много по-лесно и много по-евтино благодарение на UPS и

36342
0

Възможностите ви позволяват да купите употребявана машина, но не искате да сбъркате Поглед и анализ отвътре ви дават германски специалисти, които разглобяват един Claas Axion 920 до последното

Още от Фермер
72
0

Течен тъмен шоколад на българската биокомпания Хармоника спечели награда на Great Taste Award. "Тъмно кафяв цвят и шоколадов аромат, прекрасно топящ се вкус и изненадващо мека, кремообразна текстура.

153
0

Рязко са намалели тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско, съобщава Кмета.бг. Например в най-голямото село в общината - Брезница тютюнопроизводителите тази година са само двама от близо 4000 жители.

198
0

Летни разядки и сосове като доматен сос с босилек и домашен кетчуп ще са фокус на утрешното издание на Фермерския фестивал пред земеделското министерство.

378
0

Ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в северните райони на Западна и Централна България ще превали и прегърми.

1449
0

ДФ "Земеделие" започна изплащането на финансовата подкрепа по схемата на минималната държавна помощ de minimis, съгласно Регламент (ЕС) 1408/2013. Това съобщиха от пресцентъра на ДФ "Земеделие".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сигнал за открито мъртво бебе е подаден вчера в 14,48 часа в полицията в Хасково, съобщиха от ОД на МВР в Хасково. Съобщението е подадено от депото за битови отпадъци намиращо се на сметището край село Гарваново. При работата си, служители от депото са открили трупа на новородено бебе. Назначена е аутопсия.

Броят на потребителите на интернет в Китай е достигнал 802 милиона в края на юни, което е с 3,8% повече в сравнение с шест месеца по-рано, сочат данни от доклад за развитието на интернет в страната, съобщава bulgarian.cri.cn. Благодарение на увеличението, процентът на достъпност до интернет в страната е достигнал 57,7, като 26,

Подготвящият се за трета мисия на Международната космическа станция японски астронавт Соичи Ногучи написа в Туитър, че най-важното нещо в космоса е тоалетната и правилното й използване, съобщава сайтът РИА Новости. "Едно от най-важните умения в орбита е правилното използване на WC-то!" Към своето съобщение японският астронавт пусна и илюстрация.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа