Аерирането на пасищата премахва плевелите

01 февруари 2018
Агротехника
0
4338
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 

Нов високо технологичен аератор JOSKIN Scariflex Max предлага у нас Агритоп

 

Приоритетът на белгийската компания JOSKIN е преди всичко да адаптира продуктите си към нуждите на земеделските стопани. Ето защо водещият световен производител на машини за разпръскване на тор и селскостопански ремаркета предлага нов модел аератор, който комбинира две функции в една машина.

Тази пролет фирма АГРИТОП, официален представител на белгийската марка, поставя акцент на машините за поддържане и аериране на пасища, ремаркета за транспорт на животни, машини за разпространение на оборска тор и всички инструменти за прилагане на течен тор в почвата.

Новият аератор за българския пазар е JOSKIN Scariflex Max. Той е оборудван със 7 реда с 3 различни инструменти. Работната дълбочина може да се регулира индивидуално в зависимост от работната задача, която се решава в момента. За да се регенерира пасището той е снабден с по-агресивни работни инструменти, проникващи по-дълбоко в почвата. Освен това е възможно да оборудвате аератора с електрическа или пневматична сеялка.

Електрическата сеялка разпръсква семената директно с помощта на ротационен диск намиращ се под резервоара. Пневматичната сеялка разпределя семената с въздушен поток с помощта на разпределител. След това зърното се изпраща чрез тръби на струйки, които са разположени пред гъвкавите зъбци. За добрия тревостой е задължително подсяване на пасищата след втората година с 1,5 - 2,0 кг. тревна смеска на декар, което позволява дълготрайно използване на пасището.

Предназначението на аераторите JOSKIN е да разрохват повърхностния почвения слой, като по този начин позволява кислорода да прониква в почвата и да ускори растежа на тревната маса. С тях можете да подобрите изхранването на животните си с по-качествена и по-голяма като количество тревна маса.

Пасищните аератори на белгийската компания JOSKIN са напълно поцинковани за дълъг период на експлоатация. Те са здрави и надеждни.

Изработват се от специална стомана

Поцинкованата конструкция гарантира надеждността им, а минималните разходи за поддръжка - рентабилността.

Начинът на използване и поддържането на пасищата e от съществено значение за тяхната продуктивност и дълготрайност. При свободната паша уплътняването на почвата води до изменение на нейните физични свойства, което се отразява върху развитието на тревите. Видовете, които изискват по-добра аерация бързо отпадат от тревостоя и на тяхно място се развиват по-устойчивите плевели и слабо продуктивни с ниско качество треви. Това налага поддържане на пасищата чрез аериране.

Задължително е аерирането на пасищата в началото на сезона и малко след края на пашата. Използването на аераторите JOSKIN за аериране на почвата може да е много печелившо. Ползите от аерирането са:

аерирането на почвата увеличава нитрификацията и намалява на окисляването й

дава възможност на дъждовната вода и въздуха лесно да проникват в почвата

ремахва плевелите

позволява лесно проникване на оборския тор, като по този начин се увеличава неговата полза.

Фирма АГРИТОП предлага на българския пазар няколко модела аератори JOSKIN с различни модификации. Това са пасищни аератори JOSKIN SCARIFLEX с работна ширина от 4,80 м до 9,30 м. Моделът Scariflex R5S3 притежава всички качества, за да бъде най-добрият вариант между брана за разпространение на тор, пасищен аератор и верижна брана.

Този аератор е с 5 реда и 3 различни инструменти.

Моделът Scariflex R6S5 включва един ред с изравняващи скрепери и 5 реда гъвкави зъбци. По този начин фрезоването на почвата се подобрява, точно като плевене. Моделът Scariflex R6S6 има само гъвкави зъбци, които са разпределени на 6 реда с общо разстояние само 25 см. Гарантира максимална ефективност благодарение на “вибриращия” ефект при работа. Друга модификация са пасищните аератори JOSKIN RENOVA с работна ширина от 2,40 до 7,40 м - изравняват релефите;  разрохват и прорязват почвата водейки до повърхностна минерализация. Ножовете позволяват дълбоко проникване в площта, спомагащо за бърз растеж на тревата и подобряване производителността на почвата.

Те са безопасни при транспортиране и лесни за употреба. Аераторите лесно се прикачват към различни трактори. Лесно се транспортират благодарение на хидравлично сгъваема система на удълженията за следните модели: RENOVA-400, RENOVA-500 и RENOVA-600. Позволяват регулиране на дълбочината на прорезите в почвате.

Фирма JOSKIN предлага и пасищни аератори EBR4S2 с работна ширина от 2,00 до 6,60 м, а лентовите аератори EBR4S2 са традиционни аератотри, изработени от поцинкована рамка с пружинни работни органи, позволяващи да се ограничат вибрациите при работа. Машината се състои от 4 реда работни органи, оставяйки голямо работно пространство между тях, така че първият ред органи да свърши преди следващия да започне да работи. Работната дълбочина може да бъде регулирана механично.

Машини за изравняване на тревна маса JOSKIN

За по-голямо количество и високо качество на тревната маса е добре преди аерирането пасището да се изравни, като се почисти от остатъци и малки храсти. Многофункционалните и здрави топери JOSKIN в комбинация с пасищните аератори ускоряват растежа на зелената тревна маса и запазват кореновата й система без да я увреждат.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
2466
0

Във финландския град Суолахти, където се намира заводът на бранда, има голям фирмен музей. В музея, наречен Атриум, са събрани огромен брой интересни експонати.

20628
0

В началото на 2018 г. най-новата серия трактори на престижния японски производител ISEKI  влезе и в България. След успешните премиери на редица европейски аграрни изложения,

4194
0

Германският производител представи обновената си гама зърноприбиращи комбайни В новата серия е модернизирано електронното управление на четиристепенната хидростатична трансмисия.

2961
0

Финландските трактори се произвеждат в точно съответствие с индивидуалните изисквания на клиента Компания Valtra e основана още през през 19-и век, а трактори произвежда от 1951 г.

6543
0

През годините на съществуването си германската компания винаги първа е представяла на пазара технологиите, които преобръщат бъдещето на тракторите Ася Василева Fendt е германската компания,

Още от Фермер
513
0

Във Великобритания набира популярност йогата с домашни любимци и в частност с кучета. Лондончани вече са оценили предимствата на тези занимания. Новото увлечение се е зародило в САЩ и носи

1350
0

Една сутрин жителите на селцето Хадън в английското графство Кеймбриджшър намират на прага си половинлитрова бутилка, напълнена догоре с прясно мляко, съобщава AgriLand.

837
0

Градинарите, които имат топли парници, вече засяха семената за ранното зеле. Който няма такива екстри или иска да отгледа по-малко растения, може да го направи и у дома. Кои са акцентите: .

9252
0

. Зимното пръскане се прави, когато времето е сухо, температурата на въздуха е над 0 градуса, но е по-добре е да е по-висока, и да няма вятър. . Използва се обилно количество работен разтвор,

531
0

Днес валежите ще продължат и вече навсякъде ще са от сняг. По-значителни ще бъдат в Западна България. Ще се образува снежна покривка. Ще духа до умерен,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Европредседателството ни е много успешно, отлично, това е оценката на колегите. В същото време БСП нямат желание да имаме успешно председателство и им е криво. Минаха два месеца, като войник в казармата броя дните до края. На 1 юли с голям кеф ще посрещна Джулая на морето. тогава ще им отговоря на БСП, но не като европеец. Сега стискам зъби.

"Стани богат" - легендарната тв игра, популярна по цял свят, отново се връща на малкия екран, но по БНТ, потвърдиха за "24 часа" от телевизията. Първи за това съобщи сайтът "Вевести". Състезанието ще започне да се излъчва скоро, макар че все още няма уговорена дата за старта му. Има вероятност обаче то да тръгне с нов водещ, а не с Ники Кънчев,

Общината няма нищо общо със сделката за ЧЕЗ, но за 2-милионна София е важно да има гаранция, че ще имаме качествена услуга. За нас ЧЕЗ е стратегическо дружество и се надявам да се направи всичко възможно, за да се гарантира, че енергоразпределителното дружество ще е в професионални ръце. Това заяви пред Би Ти Ви кметът на столицата Йорданка

Отговор:Пръскането с карбамид е полезна практика, но в края на вегетацията. Особено за овошки, които през годината са имали силно нападение от струпясване, като ябълки и круши. За тази цел в началото на...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.