Аерирането на пасищата премахва плевелите

01 февруари 2018
Агротехника
0
6669
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 

Нов високо технологичен аератор JOSKIN Scariflex Max предлага у нас Агритоп

 

Приоритетът на белгийската компания JOSKIN е преди всичко да адаптира продуктите си към нуждите на земеделските стопани. Ето защо водещият световен производител на машини за разпръскване на тор и селскостопански ремаркета предлага нов модел аератор, който комбинира две функции в една машина.

Тази пролет фирма АГРИТОП, официален представител на белгийската марка, поставя акцент на машините за поддържане и аериране на пасища, ремаркета за транспорт на животни, машини за разпространение на оборска тор и всички инструменти за прилагане на течен тор в почвата.

Новият аератор за българския пазар е JOSKIN Scariflex Max. Той е оборудван със 7 реда с 3 различни инструменти. Работната дълбочина може да се регулира индивидуално в зависимост от работната задача, която се решава в момента. За да се регенерира пасището той е снабден с по-агресивни работни инструменти, проникващи по-дълбоко в почвата. Освен това е възможно да оборудвате аератора с електрическа или пневматична сеялка.

Електрическата сеялка разпръсква семената директно с помощта на ротационен диск намиращ се под резервоара. Пневматичната сеялка разпределя семената с въздушен поток с помощта на разпределител. След това зърното се изпраща чрез тръби на струйки, които са разположени пред гъвкавите зъбци. За добрия тревостой е задължително подсяване на пасищата след втората година с 1,5 - 2,0 кг. тревна смеска на декар, което позволява дълготрайно използване на пасището.

Предназначението на аераторите JOSKIN е да разрохват повърхностния почвения слой, като по този начин позволява кислорода да прониква в почвата и да ускори растежа на тревната маса. С тях можете да подобрите изхранването на животните си с по-качествена и по-голяма като количество тревна маса.

Пасищните аератори на белгийската компания JOSKIN са напълно поцинковани за дълъг период на експлоатация. Те са здрави и надеждни.

Изработват се от специална стомана

Поцинкованата конструкция гарантира надеждността им, а минималните разходи за поддръжка - рентабилността.

Начинът на използване и поддържането на пасищата e от съществено значение за тяхната продуктивност и дълготрайност. При свободната паша уплътняването на почвата води до изменение на нейните физични свойства, което се отразява върху развитието на тревите. Видовете, които изискват по-добра аерация бързо отпадат от тревостоя и на тяхно място се развиват по-устойчивите плевели и слабо продуктивни с ниско качество треви. Това налага поддържане на пасищата чрез аериране.

Задължително е аерирането на пасищата в началото на сезона и малко след края на пашата. Използването на аераторите JOSKIN за аериране на почвата може да е много печелившо. Ползите от аерирането са:

аерирането на почвата увеличава нитрификацията и намалява на окисляването й

дава възможност на дъждовната вода и въздуха лесно да проникват в почвата

ремахва плевелите

позволява лесно проникване на оборския тор, като по този начин се увеличава неговата полза.

Фирма АГРИТОП предлага на българския пазар няколко модела аератори JOSKIN с различни модификации. Това са пасищни аератори JOSKIN SCARIFLEX с работна ширина от 4,80 м до 9,30 м. Моделът Scariflex R5S3 притежава всички качества, за да бъде най-добрият вариант между брана за разпространение на тор, пасищен аератор и верижна брана.

Този аератор е с 5 реда и 3 различни инструменти.

Моделът Scariflex R6S5 включва един ред с изравняващи скрепери и 5 реда гъвкави зъбци. По този начин фрезоването на почвата се подобрява, точно като плевене. Моделът Scariflex R6S6 има само гъвкави зъбци, които са разпределени на 6 реда с общо разстояние само 25 см. Гарантира максимална ефективност благодарение на “вибриращия” ефект при работа. Друга модификация са пасищните аератори JOSKIN RENOVA с работна ширина от 2,40 до 7,40 м - изравняват релефите;  разрохват и прорязват почвата водейки до повърхностна минерализация. Ножовете позволяват дълбоко проникване в площта, спомагащо за бърз растеж на тревата и подобряване производителността на почвата.

Те са безопасни при транспортиране и лесни за употреба. Аераторите лесно се прикачват към различни трактори. Лесно се транспортират благодарение на хидравлично сгъваема система на удълженията за следните модели: RENOVA-400, RENOVA-500 и RENOVA-600. Позволяват регулиране на дълбочината на прорезите в почвате.

Фирма JOSKIN предлага и пасищни аератори EBR4S2 с работна ширина от 2,00 до 6,60 м, а лентовите аератори EBR4S2 са традиционни аератотри, изработени от поцинкована рамка с пружинни работни органи, позволяващи да се ограничат вибрациите при работа. Машината се състои от 4 реда работни органи, оставяйки голямо работно пространство между тях, така че първият ред органи да свърши преди следващия да започне да работи. Работната дълбочина може да бъде регулирана механично.

Машини за изравняване на тревна маса JOSKIN

За по-голямо количество и високо качество на тревната маса е добре преди аерирането пасището да се изравни, като се почисти от остатъци и малки храсти. Многофункционалните и здрави топери JOSKIN в комбинация с пасищните аератори ускоряват растежа на зелената тревна маса и запазват кореновата й система без да я увреждат.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
4176
0

Предстоящи онлайн търгове Дата на откриване: 11 юни Дата на затваряне: 18 юни 2018 Ден на инспекцията: събота 16 юни от 9.00 до 15.00 часа Повече от 75 трактора и селскостопанска техника в този търг!

11547
0

Световната иновация пренася до 15 кг препарати и обработва 10 дка за 15 минути Диана Ванчева Летяща новост за иновативна растителна защита на БАТА АГРО тази година е SY141HR .

4707
0

От 15 май на международното селскостопанско изложение в Стара Загора - дъжд от премиери на нови високотехнологични разработки и идеи за успешен агробизнес Любомир Коралов Този сезон БАТА АГРО

3150
0

Петрус е изключителен представител за България на италианската фирма SAVI - производител на резервоари и ведомствени бензиностанции. Най-новият продукт на компанията е GIAN SAVI BOX 70 - двустенен

7830
0

Над 200 фирми от страната и чужбина участват тази година на изложението в Стара Загора с надеждата да намерят нови клиенти Ася Василева наш спец. пратеник Изложението за земеделска техника и

Още от Фермер
477
0

Държавен фонд "Земеделие" преведе 43 952 530 лева по мярка 10 "Агроекология и климат" от ПРСР 2014-2020 г., съобщиха от фонда. Подпомагане са получили 3 896 земеделски стопани.

3546
0

"Съберете " ги с някои от силните ви семейства с качествени майки, съветват професионалистите. Процесът е постепенен, като майките на набелязаното за бракуване семейство, се унищожават.

1971
0

Комисията по земеделие на ЕС днес гласува предложението да се даде възможност на държавите-членки да предприемат по-индивидуален подход към политиките в селскостопанския сектор Комисията по

2016
0

Държавен фонд „Земеделие“ преведе 43 952 530 лева по мярка 10 „Агроекология и климат” от ПРСР 2014-2020 г. Подпомагане получиха 3 896 земеделски стопани, съобщиха от фонда.

2025
0

Министрите Румен Порожанов и Нено Димов разгледаха фермерски пазар с продукти, произведени в зоните от „Натура 2000“ Екипът на министерството заедно с производители,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

До 200 лева взимали посредници за “бърз номер” или с еднакви цифри Целият набор от специални разузнавателни средства е използван, за да се стигне до ареста на началника на КАТ - Благоевград, Данаил Стоицов. Той бе задържан във вторник в кабинета му и изведен с белезници. Акцията на Вътрешна сигурност в МВР,

Шофьорът Гьокхан Кахриман е арестуван за 72 ч. Рейс №7 се движел в аварийната лента, когато е ударен отзад Турският тираджия Гьокхан Кахриман, който предизвика тежка катастрофа с автобус и 12 ранени на магистрала “Тракия”, не е спазил дистанцията на пътя. Той е ударил автобус №7 на градския транспорт при опит да го изпревари.

Екипът на сериала на Нова тв ще се събере на едно място, за да изгледа последния, двоен епизод. Това ще стане на 29 май в Дома на киното, където към актьорите ще се присъединят и почитатели на “Откраднат живот”. На края на прожекцията екипът ще отговаря на техни въпроси. Най-дълго излъчваният български сериал - “Столичани в повече”, също свършва.

Отговор:Едногодишното дръвче се реже до 50-70 см над почвената повърхност. По този начин се провокира израстването на странични клони около централния клон на 30-60 см от повърхността. В първите години се...
youtube video
Към галерията с видеа