Продукти: 1 глава карфиол, 200 г сметана за готвене, 1 скилидка чесън, 1 ч. лъж. брашно, 1 суп. лъж. масло, 50 г настърган кашкавал, зелени подправки

Приготвяне: Разкъсайте карфиола на съцветия и ги пуснете във вряща подсолена вода за 3-5 минути. Прехвърлете в гевгер и оставете да се изтече водата. В дълбок тиган загрейте маслото и запържете на среден огън карфиола до златисто.

За приготвянето на заливката в дълбок съд смесете сметаната, чесъна и брашното. Разбъркайте добре, за да не останат бучки. Залейте с получената смес карфиола и загрейте на котлона, докато сосът не започне да се сгъстява. Прехвърлете в съд за печене и поръсете отгоре с настъргания кашкавал. Поставете в предварително загрява фурна докато се зачерви.

Поръсете със ситно нарязани зелени подправки.