Съюзът на Дунавските овощари кани изложители и посетители на третото за град Русе специализирано овощарско изложение, което се организира съвместно с годишното събрание на сдружението. Те ще са на на 24 март.

В съюза членуват над 350 овощари. Площта на насажденията, които обхващат е над 23 000 декара.

Досега  в изложението са участвали гости и фирми от България, Турция, Румъния, Италия, Англия и др. Тази година то се разраства, голям интерес проявяват фирми от Гърция, Холандия, Сърбия, Полша и други държави.

На откриването на изложението се очакват представители на министерството на земеделието, регионалните и областните служби по земедели; областни управители; кметове; директори на учреждения и институции; организации и асоциации, в които членуват преработватели и производители на плодове и зеленчуци, вериги супермаркети и граждани.

Специализирани щандове, ще бъдат разположени на територията на Зала Арена - Русе, с изложбена площ над 1 000 кв.м.

В изложението са заявили интерес да участват компании за производство на посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и хранене на растенията, хранително-вкусова промишленост – преработка и консервиране, земеделска техника в областта на овощарството – машини, съоръжения, капково напояване, услуги и информация, включително банково и застрахователно обслужване, производство на опаковки, горива и други свързани дейности.