Френският кооператив предлага изключително добро порфолио при слънчоглед. Безспорно внимание привлича системата OR Master, която предлага ефективни решения за борба със синята китка. Това са слънчогледови семена, които са с генетична резистентност към най-новите раси синя китка, като повечето от тях са в комбинация с Клиърфийлд и Клиърфийлд плюс технологии за производство. Целта е да се гарантира най-продължителен и адекватен контрол над синя китка на полетата, за да се защити по най-добрия начин получаването на качествена реколта.

OR Master осигурява устойчив контрол на най-агресивните раси синя китка, като в допълнение на доминантния ген за контрол върху плевела, хибридите на Еуралис имат и много силна генетична основа, коментира Евгений Динев, технически мениджър на фирмата. Хибридите OR Master, с устойчивост на хербициди, също така подсигуряват ефективен контрол върху плевелите в точния етап от тяхното развитие, без заплаха от поява на синя китка след приложение.

Сред акцентите в порфолиото при слънчогледа е конвенционалният хибрид ЕС Бела.

Той е ранен, от системата OR Master. Растенията са ниски, устойчиви на полягане. Отличават се с бърз първоначален старт и ранен цъфтеж, което гарантира по-добро опрашване.

Още по темата, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 25 януари.