Продуктивността на селскостопанските животни и птици може да бъде повишена за сметка на използваната вода, но тя трябва да е електроактивирана.

Ако се използват биоактивни водни разтвори при поене и изхранване на животни и птици, то допълнителния прираст на живо тегло достига 25% при намаляване на разходите за фураж.

Използвани в питейната вода, биоактивните разтвори имат прляко влияние върху храносмилателната система на прасетата и спомагат да по-доброто усвояване на фуража. Резултатите: намалена консумация на фураж, намалена смъртност, по-високо живо тегло. Животните са по-здрави и жизнени.

Водните биоактивни разтвори са от ползва и за говедовъдните ферми. Те хигиенизират вимето, предпазват кравите от инфекции, подпомагат растежа на телетата, намаляват инфекциите по копитата и кожата, спестяват време и средства.

В птицевъдството с тях се постиг по-малка смъртност, по-голямо тегло и използване на по-малко антибиотици. Водните биоактивни разтвори имат има пряк ефект върху храносмилането на птиците.

С водните биоактивни разтвори пилетата получават вода без микроби и стават по-устойчиви срещу причинители на болести като Е-коли, салмонела, кокцидиоза и др.