Пикантна разядка с кашкавал и чесън

Ордьовърът напълно наподобява вкусния цитрусов плод. Това е оригинален начин да се поднесе иначе скучното предястие от кашкавал, яйце и чесън.

Продукти: 150 г твърд кашкавал, 100 г топено сирене, 2 варени яйца, 2 средно големи моркова, 4-5 скилидки чесън, сол, майонеза

Приготвяне: Кашкавалът и яйцето на настъргват на ренде. Чесънът се прекарва през преса. Морковите се сваряват и настъргват на ситно ренде.

В подходящ съд се изсипват кашкавалът, топеното сирене, яйцето, чесънът и сол на вкус. Добавете майонеза и разбъркайте. С мокри ръце оформете импровизираните мандарини. В средата направете малка вдлъбнатина, за да наподобят съвсем формата на мандарина. Оставете в хладилника за 15-ина минути, за да се стегнат топките и по-лесно да работите с тях по-нататък.

С намазнени или просто мокри ръце разстелете настърганите моркови на кора, с която да покриете кашкавалените топки. Украсете.