Искате ли къщата ви да се изпълни с аромат на печени ябълки? Сега е моментът да си направите вкусна шарлота. Уханието от кухнята няма да остави никой равнодушен.

Продукти: 5 яйца, 150 г брашно, 100 г захар, 3 ябълки, 50 г масло, 1 суп. лъж. пудра захар, 1 суп. лъж. галета, 1/2 ч. лъж. бакпулвер, щипка сол

Приготване: Разбийте яйцата в купа до побеляване. Добавете захарта и продължете да разбивате. Добавете маслото при стайна температура, докато продължавате да разбивате. Прибавете брашното, бакпулвера и солта. Добре разбъркайте тестото.

Измийте ябълките и ги нарежете. Намажете формата за печене с масло и поръсете с галета. Поставете пласт от ябълки на дъното на формата. Изсипете половината от тестото и отново наредете слой от ябълки, нарязани на филийки. Изсипете втората половина на тестото.

Печете сладкиша в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-35 минути. Проверявайте дали е готов с клечка за зъби.

Оставете шарлотата да изстине във формата. Извадете и поръсете с пудра захар.

Сладкишът е готов. Можете да го сервирате.