Търсенето вече превишава производството
Китайските производители са започнали да отглеждат черна царевица и сега нямат проблеми с пазара.
"Черната царевица е специален продукт! - казва китайският агроном Gao Lei. Освен, че семената се отличават с наличието на черен пигмент, хранителната стойност на тази култура е много висока. Съдържанието на захар е 11.95%, което е от един до три пъти по-високо от съдържанието това в обикновените сортове царевица.
През последните няколко години черната царевица се продава добре на нашия пазар. Може да се отглежда в повечето региони, където се произвежда царевица в Китай. "
Най-популярният хибрид на черна царевица в Китай е "Xin Jun He Anthocyanin Black Sweet 1" - вид сладка черна царевица с естествени антоцианини.
Антоцианините са пигментни вещества от група гликозиди, които се намират в растенията. Те причиняват червен, лилав или син цвят на плодовете и листата.
В последните десетилетия диетолози и учени обръщат все повече внимание на активните микронутриенти в храната, като тенденцията не се изпуска и от света на хранителните добавки, в който вещества като флавоноиди, антоцианини и други антиоксиданти стават все по-популярни.
Семената на хибрида черна царевица имат оригинална черно-червена окраска. Той узрява в продължение на 85-90 дни и е на полето до 115 дни.
"В допълнение към факта, че можете да ядете тази царевица, тя може да бъде изсушена и преработена в черно брашно за производство на хляб. От момента, в който този популярен хибрид навлезе на пазара, търсенето му превиши предлагането.
След като царевицата бъде прибрана, тя веднага се купува от клиенти от Хонг Конг и други страни, така че перспективите за черна китайска царевица на чуждите пазари изглеждат много оптимистични ", казва още Гао Лей.
Източник: www.freshplaza.com
Коментари