Много вкусна и лесна за приготвяне
Продукти:
За тестото: 1 яйце, 100 г захар, прибл. 300 г брашно, 100 г масло, сода за хляб
За пълнежа: 100 г орехи
За крема: 400-500 г заквасена сметана, 100-150 г захар, 50 г шоколад
Приготвяне:
Тесто: Разбийте маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцата и загасената сода и разбъркайте. Добавете брашното на порции. Тестото трябва да бъде меко и еластично. Оставете го да почива на студено за около половин час.
Почистете ядките.
Откъснете от тестото не голямо парче, поставете в него парче от ядките и оформете топче. Така се постъпва с цялото тесто и ядките. Печете на 220 градуса около 20-30 минути. Оставете да изстинат.
Коментари