Когато става въпрос за отглеждане на царевица, една от най-печелившите култури у нас, от изключително значение за производителите е да намерят хибрид, който в най-голяма степен ще развие потенциала на полето. Кой е хибридът, който може да даде най-добрите резултати при конкретни условия? Кой да изберат фермерите, за да си осигурят максимално високи добиви от дадено поле?

Отговори на всички тези и още въпроси, дава новата система за профилиране на Еуралис. От една страна тази система за профилиране при царевицата има за цел да помогне на фермерите да изберат най-подходящите хибриди за всяко едно поле, а от друга – информацията да снабдява научно изследователският екип на Еуралис с насоки за развитие, основани на клиентски нужди.

Добрият профил изследва поведението на хибрида в зависимост от потенциала на полето. Целта е да се открие най-адаптирания хибрид за конкретните условия. В продължение на години се събират резултати от демо и масови полета, разположени в различни почвено-климатични локации из цяла Европа. Еуралис анализира поведението на всеки хибрид, в сравнение със средното представяне на всички хибриди, тествани при аналогични условия както на собствени хибриди, така и на конкурентни.

Още по темата, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 11 януари.